Test: Garmin Forerunner 620

Kräver tid för utvärdering

Garmin Forerunner 620

9/10

Om du tror att du kan ha nytta och förstå sambanden i all information som enheten ger är Garmin 620 det ultimata verktyget för att utveckla din löpträning.
Garmin är sedan många år marknadsledande på GPSer för löpare. Märket har en mängd modeller. Från enkla distansmätare under tusenlappen till löparnas värstingmodell 620. En GPS-löparklocka med högupplöst pekskärm i färg som visar sträcka, kadens och puls. Den beräknar till och med återhämtningstiden efter ett träningspass.
Det nya HRM-Run-pulsbandet lägger till information för kadens(steg/minut), markkontakttid och vertikal svängningsrörelse(upp och ner rörelse).
När 620 används med en pulsmätare fångar den in en mängd typer av information, t.ex. din löphastighet, pulsslag per minut och pulsens variationer för att beräkna ditt VO₂-max.
Själva värdet anger den högsta volymen syre du kan förbruka per minut per kilo kroppsvikt vid din högsta prestationsnivå.
Baserat på ditt beräknade VO2-max, kan 620 uppskatta ungefärliga tävlingstider för olika distanser. VO2-värdet är också värdet för att se utvecklingen av in träning.

Med det medföljande pulsbandet HRM-Run har 620 en återhämtningskontroll, vilket är en realtidsindikering på din återhämtningsstatus under de första minuterna av din löprunda.
När du sprungit klart visar återhämtningstiden hur länge du bör vänta innan du ger dig på ett nytt hårt träningspass.
Färgkodningen på mätaren gör den enkelt att tolka – grönt innebär att du är redo att börja.
När den visar rött och återhämtningen beräknas till mer än tre dagar bör du fundera på att ta en vilodag eller bara springa en lättare återhämtningstur.
Du kommer inte att vara sysslolös under vilodagarna om du har loggat träningarna med 620an. Du kommer att ha hur mycket data som helst att gå igenom. Men det gör det inte automatiskt lättare att kunna svara på frågan: Hur går det med din träning?

Några funktioner:
Högupplöst touchskärm i färg
Vibrationslarm
Auto Lap®
Varvhistorik: 1 000 varv
Auto Pause®
Personliga Rekord
Kaloriberäkning (pulsbaserad)
Spring/Gå funktion
Snabb satellituppkoppling
ANT+™
Pulszoner
Pulsvarningar
Möjlighet att lägga in träningsplanering
Avancerade träningspass
Intervallträning
Virtual Partner®
Anpassningsbara datafält
Trådlösa uppladdningar & uppkoppling via USB
Summering efter varje löppass

Fakta:

Pris:3900 kr (med pulsband 4300 kr)
Vikt: 43,6 g

Utrustning