Test: Nike+Sportwatch GPS

Snygg och smart GPS

Nike+Sportwatch GPS

8/10

Armbands-GPSerna på marknaden kan vara både klumpiga och fula, kanske ett faktum som gjort att Nike gett sig in i leken. För här är äntligen en väldesignad GPS med stor tydlig display och intuitivt gränssnitt med tre knappar och en touchscreen för att navigera mellan olika funktioner.
Precis som Nikes populära iPhone-app ger klockan motivationshöjande budskap, såsom beröm vid personbästanoteringar och efter väl genomförda träningspass.
Efter genomförd löprunda, kan klockan enkelt anslutas till en PC eller Mac via en USB-koppling, som ligger skyddad under ett litet lock på armbandet. Genom att ansluta till nikeplus.com laddas all information från träningspasset direkt över till datorn. På så sätt kan löparen enkelt hålla koll på sin träning och delta i olika aktiviteter och utmaningar.
"Historisk" översikt på genomförd träning. Personbästanoteringar inklusive sådana som man importerar från nikeplus.com. Snabbstartfunktion med möjlighet att välja till Nike+ -sensor. Kompartibel med pulsmätning (Polar Wearlink Nike+ säljs separat).

GPS-mottagaren fungerar utan en skobaserad Nike+ -sensor men kan också användas tillsammans med sensorn som ingår vid köpet. Fördelen med att använda systemet med sensor är att man får en back up om man vid något tillfälle under sin träningsrunda skulle tappa GPS-signalen, eftersom sensorn registrerar data oberoende av GPS:n. Att kombinera de två ger den mest tillförlitliga hastighets- och distansinformationen enligt Nike.

Fakta:

Pris: 2000 kr

Senaste Utrustning