Trailtestarna sprang in i väggen

Det är ett tufft prov att ta sig från Tyskland, över alperna till Italien. Men än är inte trailtestarna framme. På torsdagen fortsatte testteamet upp i Dolomiterna för att testa Inov8 Trailroc 295. En nätt liten sträcka på 39 kilometer och 2 289 meter. Som dock blev tuff när skorna funkar dåligt - och med halsont går det naturligtvis inte alls.

Med alperna i benen, långa arbetsdagar och kanske inte alltför uppvilande nätter på 75 centimeters husbilsbritsar tar testveckan hårt på testteamet. Ömmande ben och värkande muskler hör till den här sortens äventyr och stoppar inte deltagarna i Gore-Tex Transalpine Run från att ge sig ut på nästa etapp.
Men ni vet hur det är med halsont. Då är det stopp!
Jörgen Lindh sade inget på torsdagsmorgonen utan gav sig iväg tillsammans med teamkompisen Max Själin ut på den sjätte etappen mot St Vigil.
Ganska snart började dock Jörgen att få problem. Även om han fick bogsering av Max så tvingades han till slut inse att han inte skulle orka.
– Jag kände redan på morgonen att jag började få ont i halsen men när de konstaterade att jag hade feber vid första kontrollen var enda alternativet att kliva av.

Max Själin fortsatte ensam på etappen som efter första toppen på 1400 meter sedan bjöd på mycket asfaltslöpning. Nästan som ett maratonlopp, bara det att här kom ett berg på 2269 meter efter tre mil. Snacka om vägg att springa upp för. 1300 höjdmeter.
– Jag är trött och sliten, säger Max Själin.

Inte blev det bättre av dagens skoval. Inov8 Roclite 295 hade redan tidigare väckt vissa frågetecken. På den långa etappen med hård stig och asfaltslöpning såväl som alpin terräng blev skons brister uppenbara.
– Jag har fått ordentligt ont i foten idag., säger Max. det beror på att skon är lite bred för min fot i framfoten och att det var mycket asfalt på dagens etapp och den passar inte riktigt för det. Inov8 är gjord mer för terrängspår och stigar.

Banprofilen för dag 6 av Gore-Tex Transalpine Run.

Mer om Europas tuffaste trailsko-test