Guld till ny svensk dubbsko

Här ovan är skon som sportbranschen hyllar. Nya Salming iSpike har dubbar av volfram och kolfiber i en specialutvecklad sula, en innovation som gav svensk seger i kategorin trailrunning-skor på världens största sportmässa. Tyvärr kommer dock inte skon till butik förrän till hösten

– Vi är supernöjda och hedrade över att få en så fin branschutmärkelse, och den befäster vår inställning att utveckla "no nonsene products for no nonsense people", säger Salmings designchef Thomas Nord. All produktutveckling som tänjer på gränserna handlar om detaljer, den senaste tekniken och ett bra lagarbete. I det här fallet omfattar lagarbetet även samarbetet med Vibram och deras Litebase-sula.
Salming iSpike utgår från den tidigare prisade Salming Trail5. 
– Vi ville ha en motsvarande vintersko med bra grepp och säkert grepp även på is och packad snö och har utvecklat tillsammans med italienska Vibram som är världsledande på greppande yttersulor. 
Skon har 5 mm häl- till tådropp och dubbar av superhård volframkarbid men väger trots dubbarna endast 268 gram i herrstorlek 9 (42).

On Cloudace
361-Spire – väldämpad vinnare.


Andra märken som prisades i samband med den ISPO-mässan i Mûnchen var schweiziska ONs nya Cloudace som vann kategorin ”Health & Fitness – Running Shoes. Men även svenska Craft fick pris för sin sportanorak Craft Fuseknit Comfort.
Det är nytänkande och innovationer som främst premieras av ISPO. Årets vinnare alla kategorier är "FitStation powered by HP" ett system där datortillverkaren HP har gett sig in i skobranschen. Tillsammans med Brooks har man utvecklat ett sytem med utprovning och 3d printing direkt i butik vilket ska kunna ge helt anpassade skor efter varje löpares behov. Systemet kommer att finna i 16 utvalda butiker i USA till sommaren 2018. 
 

Brooks nys löparskor byggs direkt i i butiken.