Kreativ träning och nya mål

Att träna varierande har jag nog alltid gjort, men inte så varierande som under denna sommar pga skada i höger fot. Nu är allt bra igen och träningen flyter på fint.

Det jag märker är att denna varierade träningen under ett par månader har gjort att kroppen blivit mer allsidigt tränad. Starkare. Inte så förvånande precis, då jag precis som ni säkert länge hört att man ska träna allsidigt. Men när man som jag älskat och älskar löpning blir det gärna det som tränas mest och all annan träning har känts som ett medel för att bli en än bättre löpare. Ett nödvändigt ont helt enkelt.

Nu har jag utvecklat min simning och cykling samt tränat mycket styrka. Detta har gjort att jag vågat provat på såväl multisport som swimrun i mindre sammanhang och upptäckt att det finns en fantastisk upplevelse även i detta. Det är uthållighetsidrotterna jag tycker om. Känslan av att lägga meter efter meter bakom sig. Att ha en lång sträcka framför sig som gör den mentala resan minst lika spännande. Att fokusera tanken i NUET. Att fokusera tanken BAKÅT för att stärka upp sitt inre att man klarat av en bra bit. Att fokusera FRAMÅT och tänka på målet på vad som finns bakom nästa krök att se framåt när loppet är över och du kan gå från rörelse och fart till vila.

Jag vill slå ett slag för något jag har insett. Att ha ett träningsprogram i grunden för det mål du har, men sedan inte vara rädd för att helt bryta det programmet för att träna helt andra saker. Både för allsidigheten och för att hålla motivationen uppe. Det fungerar för mig.

Just nu funderar jag mycket på vad mina nästa kommande tävlingsmål är. Så här långt ser det ut så här:
1. Revansch på ett ultralopp (Fick ju ställa in Stockholm Ultra i år)
2. Delta i ett swimrun
3. Delta i ytterligare ett marathon

Mer detaljer får mejslas fram under de kommande veckorna

... naturen väntar på dig...
... så var kreativ i din träning så kommer du snabbare tillbaka:)