Tävla om en plats i Antarktis Marathon

Vartannat år finns chansen att springa maraton i Antarktis. Researrangören Thom Gillingham ordnar resa och lopp på ön King George som geografiskt tillhör Antarktis.
Vibram® - som gör sulor för löparskor och även sina egna Fivefingers har köpt en startplats och all-inclusive-resa som man nu lottar ut på hemsidan
www.vibramantarcticamarathon.com

Men det är bråttom att anmäla sig, på torsdag 22 januari stänger lotteriet. Redan på torsdagskvällen annonseras vinnaren.

Intresset att springa maraton, eller halvmaraton bland Pingviner på den vindpinade ön har sedan Thom Gilligan drog igång resan för 16 år sedan varit stort. 200 löpare får plats i loppet som avgörs 9 mars.

Själva loppet har start och mål i Bellingshausen, det ryska baslägret och går sedan på den backiga grusvägen som binder ihop några olika länders basstationer.
Själva grejen med loppet är naturligtvis att springa i Antarkis, den sjunde kontinenten som inte så många kan briljera med att man sprungit på.

Vinnaren i lotteriet får en resa tur och retur för två med tre dagar Buenos Aires, Argentina, transfer till flyget i Ushuaia, Terria del Fuego, världens sydligaste stad, och två dagars båtresa tur och över det ökända Drakes sund, där det garanterat kommer att gunga rejält.

För den som vill springa ännu längre söderut i Antarkis kan jag tipsa om Antarctic Ice Marathon & 100k ultra race. Loppet avgörs på 80:e breddgraden Ellsworth Mountains. Marathonloppet går i november 2015. Flygtransport från Chile ingår i den lilla nätta anmälningsavgiften på 100.000 kronor. Läs mer på www.icemarathon.com