Var är ölen billigast efter loppet?

När man ska springa utomlands är anmälningsavgiften oftast bara en mindre del av resekostnaden. För den som inte köper en paketresa så tillkommer flygbiljetter, övernattning på hotell, kanske tur med sightseeingbuss och och för en del en målgångsöl.
Resesöktjänsten Skyscanner har koll på flygpriser, men har också gjort en egen liten snabbguide till tio av världens mest spännande mest prisvärda och intressanta maratonlopp.

I guiden presenteras kostnaden för flygbiljetter tur och retur, övernattning på ett trestjärnigt hotell, en tur med sightseeingbuss samt för en öl. Även medeltemperatur och genomsnittlig flygtid presenteras. Information som berör anmälningskostnad och datum har hämtats från de aktuella maratontävlingarnas officiella webbplatser och genom mejlkorrespondens med arrangören (New York 2015 är redan fullt). Samtliga flyg- och hotellpriser är hämtade från skyscanner.se den 20 februari 2015, priserna kan variera över tid.

För de resenärer som söker ett klassiskt lopp i stadsmiljö finns det flera maraton att välja mellan. Guidens mest välkända är bland annat Berlin, New York, Chicago och Aten. Vill man springa i en storstad men samtidigt komma undan billigt bör resan gå till Istanbul. Skyscanners sammanställning av flygpriser visar att en resa tur och retur till Istanbul kostar i snitt 1 620 kronor vilket gör det till guidens billigaste destination.

Är storstad och asfalt inget att föredra arrangeras varje år ett av världens mest ovanliga lopp i Negril på Jamaica. Negril Reggae Marathon är bäst lämpat för löparen som gillar att jogga nära naturen i sitt eget tempo med Bob Marleys låtar spelandes i hörlurarna. Även Lissabons Eco Marathon har ett annorlunda men intressant upplägg då en del av anmälningsavgiften går till välgörenhet.

En erfaren och adrenalinsökande löpare bör istället resa till Asien där guidens mest extrema lopp anordnas. Med en medeltemperatur på 29 grader varmt och en svårsprungen terräng är Vietnam Mountain Marathon ett av de mest krävande maratonloppen i världen. Dessutom är det värt att tillägga att en hotellövernattning endast kostar 36 kronor per natt, guidens billigaste hotellpris.
Kolla tablån och guiden här nedan.