Mosslöpning

Idag bröts löpvilan för det stod mosslöpning på programmet. När jag bodde en tid i Norrköping och tränade med Peter Holgersson tränande jag intervaller i mosse med jämna mellanrum. Grymt effektiv och skonsam träning.

Efter en tid utan löpning var jag så sugen på att springa. Anledningen till att jag valde att springa i mosse är att den är så mjuk att stötarna uteblir och därför borde det inte smärta i benet. Vanligtvis värmer jag upp i skogen men nu ville jag inte chansa utan jag joggade 5 min i mossen, sen var jag trött! Inte riktigt men det är så jäkla jobbigt att sjunka ner till knäna i varje steg. Tanken var att jag skulle springa några 15/15 intervaller men det slutade med att jag körde lite fartökningar på känsla. En intervall var jag säker på att jag sprungit minst 3 min, då hade det gått 80 s, så jobbigt är det. Efter 25 min var jag lagom trött och nöjd för dagen. På lördag ska jag springa ett riktigt intervallpass typ 20 x 1 min. Efter ett tips av en kollega sprang i Törnskogsmossen I Sollentuna, lätt att ta sig till med bil. Tar gärna emot tips om bra öppna mossar att springa i som ligger inte alltför långt från Stockholm.

Kämpigt!
Bra fart här.
Inte lika bra fart.
Nu börjar det bli jobbigt.
Behövde vila med lite fast mark under fötterna.
Har sparat ett par gamla Triumph för ändamålet. När du sprungit med skorna i mosse blir de aldrig som förut, rekommenderar därför ett par gamla skor. Jag hade även våtsockor, blir lätt kall om fötterna.