Återhämtning

Jag brukar säga att jag kompenserar min stigande ålder med visdom. Det jag med stolthet kan säga är att jag för varje år blir allt bättre på att lyssna och ta till mig kroppens signaler och vila om det är det den signalerar att jag behöver. Man skulle kunna säga att jag blivit en mästare på att ta igen mig, ja, eller med andra ord, inte göra någonting mellan träningarna (när jag är tjänstledig).
Elitidrott är en balansgång, träna hårt och mycket utan att bli övertränad och skadad. Jag gör så gott jag kan, med god hjälp av min tränare, men det är inte lätt att hålla sig på rätt sida. Till min hjälp har jag också alla fantastiska naprapater, massörer, sjukgymnaster och kiropraktorer som hjälper mig att hålla kroppen i form. Jag får någon form av behandling minst en gång i veckan, många mil kräver mycket service.
Här i Flagstaff får jag massage en gång i veckan och fysioterapi en gång. Monica och AJ på Hypo2Sport har jag träffat flera år i följd nu och de känner min kropp väl vid det här lagt. Tryggheten i att veta att jag får lika bra hjälp när jag är på läger är en av anledningarna till att jag väljer att komma tillbaka till Flagstaff år efter år.
Efter söndagens långa långpass tog jag löpvila på måndagen och nöjde mig med en timme på crosstrainern och massage hos Monica. Bryta ned och bygga upp igen iform av vila!

Fjällbjörk fanns det gott om.

Fick se solen gå ned bakom kullarna. Det är som balsam för själen att vara i en sådan här miljö.