Framme i Peking

Efter en lång (9h) och turbulent (många tankar hann passera) flygning landade jag så äntligen i Peking på söndag förmiddag. I princip det enda jag hört i rapporteringen från Peking är värmen, men när vi skulle kliva va planet hade himlen precis öppnat sig och det var ganska behagligt. När jag väl fått mitt bagage och kommit ut genom tullen blev jag snabbt uppfångad av volontärer från VM-organistationen. Jag fick en lapp med adressen till hotellet som jag skulle ge till busschauffören och sedan satte de mig på bussen.
Väl framme vid hotellet skulle jag och bagaget igenom ännu en säkerhetskontroll innan jag blev insläppt. Här på hotellet bor flera nationer, bla. övriga skandinaviska länder, USA, Jamaica (ja Bolt också), Brasilien och många fler.

Innan jag gick till rummet och VILADE ordande jag min ackreditering som är en slags legitimation som ger mig tillträde till arenan bla.

Efter lite vila var det dags för min första lagsamlingen som är kl. 16 varje dag. Där går förbundskaptenen Karin Torneklint igenom vad som hänt på arenan sedan senaste samlingen och vilka som ska tävla senare på kvällen och så lite annat praktiskt.

Vad gäller träningen så jag kört bara lugna distanser för att hålla igång kroppen. På onsdag blir det ett lite lättare kvalitetspass för att pigga upp benen.
Luften har ju varit ett annat samtalsämne och den är nu mycket bättre tack vare att de stängd ned ett antal kolkraftverk. Varmt var det idag på dagen när vi promenerade till Starbucks. Jag kan inte leva utan ordentligt, ja, eller i vart fall hyfsat kaffe.

I m orgon ska jag vara med på min första presskonferens, håll tummarna att ev.grodor stannar i halsen :).