Nu är det nära

På söndag är det dags, knappt tre dagar kvar. Vad har jag gjort sedan jag kom i söndags? Jag har bl.a. varit med på min första presskonferens, som jag skrev på mitt instagram (lwiker) "första stora mästerskapet och första presskonferensen vid 36 års ålder, det är aldrig för sent". Jag hoppas att jag kan vara en förebild för någon som när en dröm, behöver inte vara inom löpningen att man måste inte behöver vara 20-någonting för att börja om på nytt eller våga satsa på sin dröm!
Tillbaka till presskonferensen, det började med att jag och mina maratonkollegor fick sätta oss på podiet tillsammans med förbundskapten och svara på några korta frågor från vår mediachef, efter det var det lite fotografering och individuella intervjuer med de tidningar och tv som var representerade. Jag var lite nervös innan, men de var snälla mot mig :). Ni kunde läsa om mig i Aftonbladet och Expressen. Det gav mersmak :).

Igår onsdag var sista passet med kvalitets-inslag, 3km + 5x300m på bana som jag körde tillsammans med min tränare Anders Szalkai och lagkompis Charlotte Karlsson. Ni kanske undrar varför så korta intervaller? Så nära inpå loppet är det mest för att pigga upp benen så att de inte slöar till nu när jag reducerat träningen ned till mindre än hälften sista 8 dagarna, 3000 metersintervallen gick i tänkt maratonfart. Annars består träningen mest av korta max 45 min distanspass.

Jag har även varit och tittat när övriga lagkompisar varit i farten inne på Fågelboet, jag blir inte så lite sugen på att springa in där själv.

Sista finslipningen på träningsarenan. Dryga 30 grader, det är fint väder i Peking.