Gore-tex Transalpine run dag 8/8 Målgång

Då var man i mål efter 8 tuffa dagar och etapper. Måste erkänna att det är skönt att man är i mål även om det har varit fantastiskt kul. Jag har definitivt fått blodad tand att genomföra fler tävlingar av liknande art i framtiden. Det faktum att man sprungit i väldigt varierad terräng har såklart varit en utmaning, men jag tror att kroppen mått bättre av det, än om man skulle haft ett mer monotont underlag.

Dagens etapp var en av de kortaste under TAR. Drygt 33 km och endast en ordentligt stigning att ta sig igenom. Med 26 mil i benen så var det ändå tufft. Känslan var ganska bra från start och transportsträckan på ca 15 km fram till berget gick relativt smärtfritt. Jag sprang tillsammans med det laget som blev trea sammanlagt i herrklassen. Det var något jag bestämt på förhand. Uppför berget kändes det också relativt bra även om jag fick släppa två lag på slutet av klättringen. För min del kändes det viktigast att ta sig helskinnad ner till mål och jag höll igenom något på de mest tekniska bitarna av nedförslöpningen. När det blev mer lättsprunget sista 5 km ner mot målet försökte jag dock trycka på så gott det gick. Staplade in drygt 10 minuter efter dagens segrare

Till dagens skotest i likhet med igår så tog vi hjälp av stjärntriathleten Ted Ås för att lyckas få med alla skor i vårt skotest. Han sprang idag i ett par Hoka Stinson Trail och jag tryckte ner mina klövar i Saucony Peregrine 5. En sko jag på förhand kände mig bekväm med att spara till sista etappen. De gjorde mig inte besviken och jag är riktigt nöjd med skon idag. Som det lät vid målgång så var också Ted överraskande nöjd med Hokan. Mer om detta kan ni se på dagens video som kommer upp senare.

Nu är alltså detta loppet klart och vi lyckades som sagt testa sammanlagt 14 par trailrunningskor. Det har varit intressant, givande och riktigt kul. Kanske kommer jag tillbaka hit och springer detta loppet någon fler gång. Arrangörerna alternerar mellan två olika banor så rimligen borde man ju se till att ta sig igenom båda. Kanske nästa år?

Dagens video kommer upp senare.

Laddad för målgångsintervju.