Fjälldags

Jag blev kvar i hemtrakterna kring Storuman/Skarvsjöby några veckorna och har fått till ganska bra träning och relativt många mil. Främst har jag seglat runt på grusvägarna här runt omkring. Jag har sett Älg, räv, tjäder och mård. Skönt att få spendera lite tid till skogs. Bra för att samla tankarna. Klokare har jag dock knappast blivit.

Imorgon eller på Tisdag plockar jag dock ihop grejerna och bilar upp till Kvikkjokk där jag ska spendera några månader. Träningsmotivationen är på topp just nu och det känns som att det kommer bli en bra sommar. Uppe i fjällen blir det svårare att räkna mil utan jag kommer snarare fokusera på att vara ute många timmar. Något pass längs vägen lär det dock bli varje vecka. Detta för att inte känna mig allt för obekväm sista helgen i September.

Tyvärr verkar det bli en riktig "myggsommar" i år och Kvikkjokk ska tydligen vara ett ställe som inte direkt brukar lida någon brist på den varan. Men det är bara att bita ihop. Just nu känns det dock smärre bekymmer och inte så besvärligt. Istället börjar jag många pusselbitar att falla på plats och det är med tillförsikt jag ser fram emot mycket framöver. Nu väntar dock äntligen lite fjällmijö. Jag har saknat att springa i fjällen ända från sista dagen i Björkliden förra sommaren.