Nära målet

Övernattning i lägenhet vid Gaustablikk höyfjellshotell, ett stenkast från lördagens målområde på Gaustatoppen. Efter färjeturen från Moss till Horten lämnade vi successivt allfarovägarna bakom oss och spenderade eftermiddagen på fantastiska lågfjällvägar på vägen hit. Mest stämningsskapande var serpentinvägen från Tuddal upp mot Gausta där vi fick inspekterat mountain checkpoint på nära håll - efter drygt 37 km löpning på lördag når vi vägs ände, axlar ryggsäckarna och tar leden till topps den sista halvmilen. Toppen inger viss respekt idag men framförallt förväntan. Damn vad skoj det här ska bli!

Just nu sitter jag på ett litet men helt ok rum med altanvy över toppen och njuter ett glas rött och väntar på att middagen ska bli klar, en snabbt hopimproviserad flygande Jacob. Utanför sänker sig skymningen och fåren går runt och betar och klapprar fjällidylliskt med sina fårskällor. Och som grädde på vildmarksmoset kommer en räv tassande på vägen utanför staketet - antagligen är han på jakt efter gässlingarna i dammen här intill.

Tror jag kommer sova gott inatt. Imorgon väntar rek av tävlingsbana, registrering och pre-race briefing. Kanske också nån sträcka på ett minitriathlon i Eidfjord för att komma in i känslan. Som är god.