Berg- och bana

I sportbokningen hyr vi nyckel till löparbanan som finns i grannbyn, Gran Tarajal och sticker så iväg uppför stigen - byn ligger fyra kilometer bort på andra sidan ett berg. Det är brant till en början men snart nog planar det ut och stigen är precis som gudarna hade tänkt att löpning skulle vara. Havet, himlen, byarna som syns på ömse sidor om berget - det är helt enkelt perfekt traillöpning.

Banpasset som väntar nere i byn är danande. Hustrun filmar och vi konstaterar tillsammans att tekniken brister på ett antal punkter i hög fart - framförallt blir jag sittande för långt bak och för lågt i steget. Jag har jobbat med det där men har fortfarande långt kvar. Jag får ändå ihop 10x400 meter med tempo mellan 3:35 och 3:50 och en tämligen aggresiv 200-metersjogg som vila. Inte perfekt men passet blir gjort åtmistone.

Tillbaka tar vi en annan bergsstig och hittar först en öde strand i en gryta mellan två bergkammar, och sedan hittar vi ännu mer äventyr. Det är emellertid en helt annan historia, här nöjer jag mig att konstatera att dagen erbjöd nästan en mils löpning på dammiga bergstigar och sju kilometer fart på en tartanbana - och mycket mer kan man inte begära av en träningsdag. Imorgon blir det ett cykelpass med en dansk triathlonstjärna, det ska bli spännande det med.