Rom byggdes på sju dagar..

.. eller hur var det nu det var?

Jag värmer upp lite försiktigt till starten, lätt löpning med några korta löpskolningsessioner - hälkickar och skips - för att komma igång lite i morgontimmen. Solen skiner men för att vara Rom i Mars är det både märkligt kallt och märkligt folktomt. Jag väntar in startskottet och prick klockan nio är jag iväg.

Lätt och fint iväg, första kilometern på 4:12 - aningen för snabbt egentligen givet den lilla trängsel som alltid råder vid start - slår av lite på tempot, jag vill hålla första milen lite konservativ för att öka lite grand senare när jag har kommit igång. Andra på 4:16. Förbi pyramiden och söderut på via Ostiense.

Kilometrarna rullar förbi, 4:17, 4:19, 4:20, 4:16. Över Tibern som glittrar vackert i solskenet och så norrut igen på andra sidan. Första milen på just under 43 minuter och just när jag börjar vara varm i kläderna och ska öka farten lite är det dags att lägga ner testpasset för dagen. Om en vecka gäller det - då kommer krokens grus på allvar att vara utbytt mot Roms kullersten.