Uppåt

Kvart över fem lämnar jag det ännu gott snusande hemmet. Ut över kroken där Göken håller hov tillsammans med en hel kader andra morgonpigga fåglar. Tempot är lätt och stigen är knagglig - jag märker att jag spänner mig något vid klapperstenspassagerna men annars flyter det på riktigt fint.

Triften har börjat snitsla strandstigarna på sitt eget lilla vis - rosa mattor av blomster kantar stigarna och det är närmast vulgärt vackert i det nyuppstigna och utsökt låga solskenet.

Jag följer strandlinjen hela vägen runt Hästholmen till Skyttevikens strand, där klättrar jag iväg uppför den ohemula stökstigen upp till vidblicksbacken. Så ner igen på Åsasidan av berget. Det är ännu en stund kvar innan bussen går så jag fyller ut passet med några kontrollerade rusher uppför Vidblicksgatan och mer igen runt tennisplanen - det blir en dryg halvminut uppför och halvannan minuts pausjogg och det är precis vad jag behöver. Lite segt att få upp intensiteten innan frukost men det är såpass korta arbetssegment så det handlar mer om flyt och teknik än om hjärta och lungor.

Så är det dags att runda av och jag får fem minuters stilla nedjogg bort till hållplatsen. Klockan är snart sex och det har blivit måndag. God morgon.