Förberedelser igen

Uppsnacksdejt hemma hos mig med lagkumpanen på Ö till Ö - som faktiskt bara är en vecka bort nu. Möjligen borde man vara lite oroad inför att springa 54 kilometer på öarna i Stockholms skärgård - speciellt som man ska simma mellan dem också. Just nu känner jag dock bara en positiv förväntan; det ska bli grymt skoj.

Kumpan Peter bor på andra sidan fjorden och är en synnerligen kapabel triatlet - alldeles nyligen inkvalad till Hawaii med en IM-tid på under nio timmar. Vi har råkats och språkats på diverse tävlingar runt landet men annars är det en ny bekantskap, så det är hög tid att vi sätter oss ner och kollar igenom loppprerekvisiterna. Och kör ett litet ihopsynkningspass. Det består i ett par kilometers lättare blandlöpning på kroken interpunkterat av två simningar på kanske 600 och 400 meter.

Eftermiddagen bjuder på ganska vackert väder även om vattnet är en smula oroligt. Passet avlöper utan problem, även om det nog märks att Peter naturligt har ett aningen vassare löptempo än jag - men blir det bara lite terräng och brötigheter jämnar det nog ut sig lite iallafall. På fredag bär det av till huvudstaden och på söndag ut i skärgården. Ö till Ö går på måndag. Håll utkik - det lär ska bli en del liveresultat och grejor på lopphemsidan.