Jasså

Då var tragglandet med korta intervaller avverkat och jag tycker mig se god skillnad i speed mot tidigare, jag har avverkat mitt livs snabbaste pass med såväl tvåhundringar som fyrhundringar, antagligen mycket tack vare idogt arbete med explosivitet och grundstyrka i kombination med just korta snabba intervaller där fokus ligger på flyt och högt steg snarare än att springa fort.

Jogg till Edsborgs IP igen, småsoligt och inte helt obehagligt ute även om vårvärmen har en bit kvar. Idag har jag sällskap av Juristen till banan. Det är han som förser mig med de tunga gympassen, i gengäld får han en holmgång i löparskorna. Men jädrar vad kvick han är när han får lov att släppa mjölksyran helt otyglad. Jag kör åtthundringar, han joggar lugnt i andrabanan och hakar på på andravarvet. Med tvåhundra meter kvar lägger han in en växel och bara flyter iväg. Både kul och demoraliserande på en gång.

Jag gör fyra repetitioner på 2:58-2:59 styck, med ett varvs joggvila. Första tvåhundra känns pigga och flyter fint och sista tvåhundra går på vilja - det svåra är att få ihop det däremellan. Flyta på med bra runt steg, aktiv och uppåt. Kadens kadens kadens. Femte och sista upprepningen faller jag igenom lite där i mellansegmentet och avslutar med en neslig 3:01-runda.

Ändå en nöjd nedjogg tillbaka till kontoret; jag har förvisso presterat ett par snabbare tvåvarvare i min löparkarriär men jag har aldrig förut haft mer än två repetitioner inne på under tre minuter under ett och samma pass. Kan finnas lite att ta också - fyra sådana här pass på fyra veckor säger planen, det borde gå att kapa åtminstone ett par sekunder på tiderna.

Ingen bild från passet dock - så ni får hålla till godo med en grön skön bild från en blöt tur på Hallandsleden i helgen som gick; även om farten är träningsprio måste man ju få njuta lite också.