Tomten testar

Jag är mycket positivt överraskad när det gäller Arctic, jag provade modellen när den var helt ny för några år sedan då upplevde jag den som lite stel och klumpig.
Med trean är det helt annat, passformen känns tightare och den har en dämpning som fungerar när det är riktigt kallt. Det har inte gjorts några stora förändringar på mellansulan sen tidigare modeller och det är samma läst som Trabuco, men Arctic känns mycket mer följsam och sitter bättre på foten. Jag tror att det har att göra med att ovandelen inte är GTX. Dubbarna har också blivit uppdaterade, det är hårdmetall som ökar livslängden och de är 9 mm istället för 7. Jag har också testat att springa på isig asfalt och det fungerar jättebra.

Man ska vara medveten om att Arctic inte är en racersko, den är tänkt som träningssko på vintern när det är snö och is som underlag. Jag måste säga att jag blev förvånad när jag såg att vikten var 388g (us.9) den känns mycket lättare. Nytt för i år är att den också finns för tjejer. Det enda negativa jag har om denna modell är att det inte kommer med extra dubb när man köper den, (1500 kr) annars tycker jag det är mitt i prick.
Kolla också in testet här