Snöglopp!

Ja, en sådan här morgon när det är 0C och snöblandat regn som inte verkar upphöra på hela helgen så får man ju ändå se det positiva i att det inte står 35 km på träningsprogrammet.... Nej, blir nog ett pass på trappmaskinen i källaren istället och har jag tur kan jag t o m pricka in det framför skidskyttet (o; Det är ju dock mycket som ska till såhär en vecka före jul...knäcken ska kokas, pepparkakshuset ska bakas, granen ska köpas, klapparna ska slås in (om jag nu hade hunnit köpa några, måste nog göra det först!) och korven ska stoppas!

Ikväll ska vi till en kompisfamilj och stoppa korv. Vi drog igång den traditionen förra året och vi vuxna tyckte det kändes väldigt juligt och var mycket nöjda med att låta våra barn uppleva denna gamla tradition...kan ju dock inte påstå att barnen var särskilt imponerade (o;! Det var ju som att göra äppelmos tyckte de.... och visst, hushållsassistenten monteras på ungefär samma vis!

Annars tror jag i alla fall att sista jobbresan avklarades i veckan, Värmland ToR över en lång dag... Vi var i Bäckhammar där vi har en demonstrationsanläggning. Innan hemresan tänkte jag och min kollega hinna med ett träningspass...Eller tja, träning och träning! Jag får nu springa 5 min varannan dag så det var väl fråga om 30 min promenad för min del med 5 min lätt jogg mitt i! Vi hade tänkt att åka iväg till ett elljusspår i Kristinehamn eftersom Bäckhammar är ett mycket litet samhälle där vi knappt trodde att det gick att få in 1 km på bygatorna... MEN till vår stora förvåning och glädje så såg vi några elstolpar i en skogsdunge och när vi kom närmare uppenbarade sig ett mycket fint ca 3 km elljusspår i skogen, som sköttes av Bäckhammars SK! Kändes som en värdefull upptäckt då det finns risk/chans (beroende på hur man ser det) att jag kommer behöva åka dit ett par omgångar under våren och kanske kanske kan jag då få en något längre springrunda så småningom i alla fall!!

Annars så är läget rätt oförändrat, är bara att gilla läget och försöka ta fram tålamodet som inte finns! Jag kör i alla fall ca 9-10 h/v alternativ träning för att i alla fall hålla någon slags grundnivå! Nåja, löpning och skador är ju av mindre betydelse med tre små barn i huset fulla av julpirrr...så dags att sätta igång med julbestyren!

Skickar med en liten pensée som bestämde sig för att gå den nya våren till mötes här i veckan... Finns dock risk att den får backa igen en dag som denna!!