Hoppet lever!

NU är jag tillbaka med årets första blogginlägg!!! Var ju inte meningen att det skulle dröja hela 22 dagar in på det nya året men nu ska det bli lite mer kontinuitet i alla fall!

Jag jobbade ett par dagar mellan nyår och trettonhelgen men sen åkte hela familjen till Egypten en vecka! Det blev en alldeles underbar resa med en sol som strålade från klarblå himmel varje dag, ett korallrev att utforska med snorkel och cyklop och kameler som tog oss ut i öknen för ett besök hos en beduinfamilj!

För min del blev det förstås även ett par träningspass i gymmet, rehabövningar i den uppvärmda poolen och några löpsteg ute på hotellområdet!

Efter att ha kommit hem i söndags för en vecka sedan på kvällen var det sedan dags för hela familjen att återgår till jobb, skola och dagis efter nästan 4 veckors ledighet! Puh, inte lätt att komma ihåg hur morgonrutinerna såg ut för att allt skulle flyta på! Vem ska ha gympapåse med på måndagar? Vem har utedag med matsäck?, Vem har fotbollsträning och hur dags osv osv.... Men veckan flöt på och jag tror att vi lyckades pricka in det mesta på rätt dag!

Jag var hos sjukgymnasten i fredags och fick för första gången på de 4 månader jag gått där faktiskt ett litet hopp om förbättring (o:! Det har gått väldigt segt framåt med läkningsprocessen sedan september då jag avbröt säsongen och la ner all löpträning. Nu hade det dock hänt något, lite mer rörlighet, lite mer styrka och lite mindre smärta! Han vågade t o m för första gången våga sätta ett datum på när jag kanske eventuellt kan vara tillbaka i mer löplik träning...1:a maj är ett mål att jobba emot nu!

Jag får springa ca 20 min varannan dag, dock långsamt tempo, ca 5.30 min/km. Även om det förstås inte direkt ger någon löpträningseffekt så är det ju i alla fall ett steg mot att vänja kroppen och väcka slumrande löparmuskler till liv igen och inte minst för skallen är det viktigt att veta att det faktiskt går att ta ett par löpsteg utan smärta!

SÅ, tänk vad ledighet, lite miljöombyte och värme kan göra!!! Nu är det förstås som alltid vid läkningsprocesser TÅLAMOD som gäller, inte förivra sig och forcera fram. Har jag nu gett skadan nästan 5 månader så ska jag försöka vara förståndig och ge den ett par månader till när det nu ändå finns hopp om att läkningen är igång!

Spring försiktigt i halkan, min skada kom den 25/1 efter ett par månaders slirig löpträning i kallaa förhållanden... Skidor är ett utmärkt alternativ om nu Kung Bore bjuder på lite snö!

Blåfisk
Kameltur i öknens solnedgången