Vår i luften!

Sitter med en kopp kaffe efter dagens första träningspass... Fotbollsträning med 6-7-åriga flickor! Eftersom jag som alla andra har alldeles för mycket fritid så kände jag att det passade bra att bli fotbollstränare åt Hildes fotbollslag (o;

Jag har faktiskt testat på tränarrollen tidigare också men det var när jag var i tonåren och då var det tennis som gällde! Jag har själv aldrig egentligen ägnat mig åt någon lagsport, under min uppväxt var det tennis och dans som stod på schemat och något litet gästspel på ett fotbollsläger men inte mer än så!

Långdistanslöpning är ju inte heller en utpräglad lagsport precis.... även om det faktiskt är fantastiskt kul när det finns ett lagresultat att jobba för också! Självklart tänker jag då främst på när jag sprang EM 2010 i Barcelona med Isabellah Andersson och Lena Gavelin som lagkompisar. På terräng-SM har jag fått knipa ett par lagmedaljer tack vare duktiga lagkompisar i Hässelby och även Stockholm marathon har en lagtävling där jag varit med och vunnit med Hässelby några gånger.

Annars så kom jag igår em hem efter en workshop på biodrivmedel i Göteborg torsdag-fredag. Lagom trött efter en veckas jobb och resa på det sjönk jag ner i soffan och fick snabbt en liten Lovisa (nyss fyllda 3 ) i knäet. Hon tittade på mig och sa "Mamma du ser trött ut det är nog bäst att du springer lite!" Det är ju fascinerande hur mycket de där små liven ändå förstår och ser samband.... Mamma är alltid piggare efter en löparrunda än innan (o;! Jag hade faktiskt dock redan sprungit 10 km i tjock råkall dimma kl 06.30 på morgonen. Det klarnade ju sedan upp och blev en helt underbar dag men det är inte alltid man kan välja sin tid för träningen....

Nu är det t ex dags att ge sig av ut och ekipera barnen med nya vårkläder och skor för solen och värmen och våren kom lika polötsligt i år som alla andra år och det har svettats i vinterskor de senaste dagarna... Hur min egen vårgarderob ser ut får jag nog se över vid ett senare tillfälle, vill hem till en löparrunda så snabbt som möjligt! Jag har i alla fall fått mina nya löparskor och träningskläder så jag ska nog klara mig!

Jag springer fortfarande bara varannan dag men har vågat öka distansen upp till 20 km och det verkar (peppar peppar!) funka OK. Jag blir lite öm efter passet men det hinenr gå över till dagen efter och vilar jag då från löpning och kör alternativt en dag så har det varit OK med en ny löparrunda dagen därpå.... Ett steg i taget helt enkelt!