Du ska inte tro det blir sommar...

...äntligen har någon satt fart, inte en dag för tidigt enligt min smak!

Jag sprang mitt första löppass i T-shirt i tisdags och igår vågade jag mig t o m på att ge mig av ut i korta tights och genast känner man sig som en kalv på grönbete (o; Jag sprang igår ett 20 km pass varav 15 km i 4.15 min/km fart, det är väl ungefär så min kvalitetsträning ser ut, inte så mycket att skryta med men bara så skönt att ändå kunna springa på lite mer än den vanliga lunken jag nu ägnat mig åt ett tag!

Om man ägnat sig åt långdistanslöpning ett tag och dessutom bor i Stockholm så är den här sköna första riktiga majvärmen också på något vis förknippad med att det börjar närma sig Stockholm Marathon. Det känns riktigt trist att inte få stå på startlinjen i år men det är bara att acceptera läget som det är! Jag kommer istället ta min tillflykt till Brasilien när loppet går av stapeln för att slippa plåga mig med att stå vid sidan om i alla fall... Jag har varit med och hejjat och vätskelangat vid några andra tillfällen men då har jag avstått pga graviditet eller 2010 för att spara mig till EM maran. När det i grunden är någon positiv anledning att man står bredvid så känns det ju OK men i år känner jag att en jobbresa till Brasilien faktiskt var riktigt välkommen just denna helg! Jag får förska planera in en morgonjogg på Copacabana istället och skatta mig hyfsat lycklig ändå (o:

Annars har Lovisa skaffat sig sin första erfarenhet av vad en tandläkare är för något! Hennes första besök ägde rum i veckan och klart att det var lite pirrigt innan för hur det egentligen skulle vara. När vi var klara och kom ut så sa jag
-Det gick ju jättebra hos tandläkaren eller hur?
-Jamen mamma, det var ju vanliga människor därinne!

Ibland är det lätt att glömma att som liten har du en fantastisk fantasi och saknar mycket av den erfarenhet av omvärlden som vi tar för givet... Att en tandläkare är en människa är ju långt ifrån självklart innan man träffat en!

Nu ska jag ut och bara njuta av äppelblommorna och kvällssolen....för ovanlighetens skull sittandes stilla i en stol eftersom det står VILA i träningsprogrammet!