Fotbollslördag!

Lördag på hemmaplan bjöd också på rolig träning, liksom långpasset i Rio de Janeiro förra helgen ! Idag var det nämligen dags för Ludvig och Hildes fotbollsklubb att ha en heldag med föräldrar-barn matcher för alla juniorlag, skottborg, straffläggning mot A-lagets målis, grillning av hamburgare, lotter mm mm! Allt för att få ekonomin att gå ihop även kommande termin… och för att ses och ha kul förstås (o:

Min man var passande nog bortrest denna helg så det var bara för mig att ladda för en heldag själv med och mot barnen! Matchen mot P03 var förstås tuff! Det är blodigt allvar när man är 9 år och ställs mot sina föräldrar…0-0 i full tid gjorde att det blev straffläggning som dock fick avbrytas vid 3-3 då nästa lag stod på tur att inta planen. Kändes ju ändå bra för familjefriden att det blev oavgjort!

Ett par timmar, lotter, hamburgare och fika senare var det dags att ta sig an F05/06, lite lugnare tempo och det där härliga ”fårskock-spelet”, utmaningen var att överhuvudtaget se bollen som ständigt omgavs av 10 små tjejer! Lovisa började vid det här laget tycka att hon hängt färdigt på IP, särskilt som hon blivit lovad att få åka till mormor efteråt (för att mamma skulle få träna förstås) och då gå och köpa LÖRDAGSGODIS! Är man 3 år är det väldigt spännande då mormor inte är i närheten av att vara så restriktiv med hur mycket som åker i påsen som mamma och pappa ….märkligt hur det har kunnat ändras sedan man själv var liten! Att sedan äta upp godiset är av underordnad betydelse men att få köpa så mycket så mamma håller på att ramla omkull när hon ser påsen är guld värt (o: Storebror Ludvig kunde dock hålla lillasyster lugn tills mellansysters match var slut genom att ge henne den kexchoklad som han just vunnit genom att göra mål på A-lagets målvakt… Ja, snäll är bara förordet (o:

Efter att sedan ha lekt logistikcentral och lämnat barn hos kompisar och mormor och gjort upp om när och var och hur de skulle hämtas så stod jag där själv med 2,5 h till nästa tid att passa…SÅ, vad göra om inte ge sig av ut på 30 km i Nackareservatet och smälta dagens intryck (o:

Brasilienresan var annars rolig och effektiv men också intensiv! Blev en rivstart efter 5 veckors ledighet men var lättast att planera in den innan barnens alla aktiviteter drar igång! Det blev två fina löppass längst med Rios stränder sedan blev det löpband och någon vilodag! Det funkar bra i början av veckan att få in morgonpass då de ligger 5 h efter och man kan vakna kl 06 och känna sig redo för träning! Varefter veckan går ger sig dock sömnbristen och fullspäckade dagar sig till känna och det blev fler kvällspass…

Sista kvällen fick jag till ett 25 km pass på löpbandet, man utmärker sig rätt mycket när man står 2 h på ett löpband på ett hotellgym där de flesta bara tränar lite pliktskyldigt någon halvtimme! Lyckades iaf inspirera en man i övre medelåldern som efter passet kom fram till mig i Lobbyn och tackade för att jag fått honom att förlänga sitt pass från 30 min på Crosstrainern till 1 h, rekord för honom!

När vi en kväll var på jakt efter en restaurang i Leblon passerade vi en park med ett utegym (se bild)... Tycker att dessa har poppat upp rätt många och snabbt här, lustigt att samma sak verkar ske parallellt även på andra sidan ekvatorn!!