Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Höstluft

Kom ut på mitt långpass kl 07.50 imorse, solen sken varmt men lufttemperaturen var inte mer än 6-7 grader SÅ det blev långa tights och underställströja. Vantar och mössa hade varit på sin plats första timmen men tar ju ändå emot att bejaka sommarens definitiva slut så de lämnade jag hemma och bet ihop istället! 2h30min senare kom jag flåsandes genom dörren. Jag hann få i mig ett par mackor och en kopp kaffe och t o m duscha för att 20 min senare sitta på cykeln och tillsammans med alla tre barn vara på väg till dansträning! Ja, jag är bra på att sätta ihop scheman utan några som helst marginaler och det funkar ju om man har en man som är van vid hur man tänker SÅ barnen står ombytta och klara när det är dags (o:

Kändes i alla fall skönt att sedan alla var hemma klockan 12 igen och dagens träningspass var avklarade för alla!

Landade, i och med dagens 30 km, på 15,5 mil denna vecka och bara pass i min smak, dvs lugn distans, inget flås, bara avkopplingspass i 5 min/km. Det är inte den träning som håller i längden förstås om jag ska kunna springa mil och maror på de tider jag vill men är den träning som min baksida tillåter just nu.

Jag har därför bestämt mig för att lägga ner resten av säsongen och inte försöka lägga in lite fart då och då för att testa och hoppas på att nästa tävling eller nästa ska jag kunna vara med på! Nej, nu får det bli lugn distans som jag tänker försöka kompletter med lite mer flås på alternativpass med hjälp av cykel, crosstrainer och trappmaskin. Om jag nu inte kör på någon löpkvalitet på några månader så kanske det sista av skadan kan tänkas ge med sig så det kan bli en säsong 2013 i alla fall.

Jag får väl satsa på min nya tränarkarriär så länge! Tog ju i vintras tillsammans med 3 andra föräldrar ansvaret för Hildes fotbollslag och från att ha varit 7 barn på första träningen så har vi nu vuxit till 21! Det är ju så kul att jobba med barn för de är alltid spontana och ärliga i sitt sätt att vara och vad de berättar om! På senaste träningen satt vi efter en skott/målvaktsövning och pratade lite om hur det kändes att stå i mål. Om det var kul, lite läskigt, gjorde ont att få bollen på sig osv.... En liten tjej räcker upp handen och vi väntar oss att hon ska ge sin syn på sin första erfarenhet som fotbollsmålvakt. Istället kom helt annan info:

"Jag har 23 kräftor hemma i mitt badkar"...

Var ju förstås bra mycket mer intressant att berätta om och det fick bli ett litet sidospår om kräftor (o:!

Annars var jag och barnen ute och hejjade på alla som sprang Sicklaloppet igår, såg härligt ut! De flesta verkade njuta av den friska höstluften och vackra banan....Nästa år kanske.....