Hallå Gumman Vår??

Fredag morgon och lämningslotten har tillfallit mig...

Man skulle ju kunna tro att påklädningsproceduren borde ha underlättats något när vi nu är i mitten av mars. Ute skiner en vacker morgonsol och det är ljust trots att klockan inte slagit 8 än vilket skvallrar om att den värsta vargavintern är över. Det ser så lockande ut, borde räcka med en vårjacka, en tunnare toppluva och kanske fingervantar....Det är då man tittar på termometern -18C!!!

Nejdå barn, alla måste ha fleecebyxa, fleecetröja, sockor, de tjocka överdragsbyxorna, vinterjackan, tjockmössan, vantar kanske t o m dubbla för den minsta och vinterstövlar... Jo visst stiger temperaturen på dagen men är ändå bara SÅ trött på den kyla som vägrar släppa greppet. Det är ju inte bara påklädningen som skulle underlätta om plusgraderna vågade visa sig utan även löpningen! Finns visserligen en hel del barmark nu på trottoarerna men de vackra grusvägarna/stigarna i skogarna är ju nästintill oframkomliga. För ett år sen var det 30 C varmare den 15/3 än i år så det känns så onödigt på något vis... Hallå Gumman Vår, var är du???

Annars bjöd veckan på varierad träning. Det började med cykelintervaller på måndagen på lunchen. På tisdagen åkte jag och en kollega till Bäckhammar i Värmland där vi har en demonstrationsanläggning för hur man tar ut lignin från svartluten man får i massaprocessen (googla på det om intresse finns (o;) Vi stannade på vägen till i Köping för att titta på en kalkugn.... Efter avslutat möte i Bäckhammar åkte vi till Skara för att ha avverkat halva sträckan till Göteborg där vi hade möten under onsdagen.

Vi kom fram rätt trötta och hungriga kl 19 till Best Western Hotell i Skara...då enda anledningen till att vi bokat det hotellet var att de skröt om ett "Skygym" så var ju ett träningspass självklart! Tur då att ens kollega tycker att det är normalt, eller i alla fall har fått vänja sig vid att det är normalt, när man reser med mig att alltid träna innan middag(o;

Det finns ju dem som säkert hade tyckt att det annars varit en bra idé att sträcka ut sig en halvtimme på sängen och sen äta middag. Men, det blev alltså först 60 min på crosstrainern och sen middag framåt kl 21, lagomt utsvulten och trött då ska erkännas! Blev förstås ytterligare ett besök i skygymmet på onsdag morgon innan färden fortsatte till Göteborg. Flög sedan hem från Göteborg i tid för att hinna läsa saga för barnen. På torsdagen var jobbdagen fulltecknad och det fick bli 60 min trappmaskin i hemmagymmet vid kl 21 då alla barn var i säng. På fredagen fick jag till 20 km på löpband på lunchen eftersom mormor hämtade barnen och jag kunde jobba över en timme...Och idag blev det 20 km löpning ute efter fotbollsträning, simhopp och kalas hade bockats av!

Våren finns ju där bakom hörnet, bara att bita ihop lite lite till nu...så dinglar snart körsbären åter på grenarna (o: