Spring forward

Sitter med en kaffe och överblivna lunchpannkakor med hallonsylt och valnötter på, gott!

Jag fyller på energidepåerna efter dagens 25 km pass. Hilde och hennes kompis har idag bestämt sig för att vara barnvakter så de tar hand om Lovisa och kusin Ellinor. Ludvig rullar chokladbollar, även han tänker på att återställa energidepåerna efter dagens fotbollscup som började med samling kl 07.40 i Sollentuna... Den turen tog dock maken eftersom jag ägnade fredagkvällen åt att fixa klassfest i Hildes klass! Och nu kom mail att fotbollslaget gått vidare så det blir slutspel imorgon, inte samling förrens kl 8.30 dock, härligt med sovmorgon (o: Frågan är om jag ska erbjuda mig att ta den vändan, annars står det kalas för Lovisa på agendan kl 10 så sysslolös behöver man ju inte vara i alla fall!

Ja, det är bara att konstatera att man måste börja boka in "Ledig tid" någon timme här och där i outlooken för det är inte något som bara händer annars... MEN, så länge det man gör är kul så kan man faktiskt klara av att ha väldigt mycket på agendan! Och rätt var det är så har barnen flyttat hemifrån och man sitter där på hemmet och rullar tummarna och undrar vad man ska göra med den här dagen.... eller så blir det inte alls så, vem vet!

Här i närheten finns ett gym som har särskilda träningstider för 90+. En klok läkare insåg att många av dessa patienter sökte läkarhjälp för besvär som berodde på ensamhet, dålig blodcirkulation pga stillasittande osv... Smart att istället för att skriva ut piller se till att de fick regelbundna möten med jämnåriga i kombinmation med fysisk aktivitet!

25 km i 5 min/km fart funkar nu utan problem. Jag tänkte försöka få in 8 mil denna vecka, har de senaste veckorna ökat mängden löpning med ca 1 mil/vecka. Visst hade man dock kunnat önska att man i mitten av april kunnat slippa mössa, vantar och vintertightsen...men imorgon kanske det kan bli verklighet om nu väderspåmännen har rätt!

Annars kom det en liten extra motivationspuff på posten häromdagen i form av nya fina skor och kläder från ASICS! Det är alltid en njutning att dra på sig ett par nya Kinsei...Nej, jag har inga funderingar på att bli barfotalöpare!!

Run for your life...