Hjälp till att kickstarta en löparkomedi

Vill du se en löparkomedi? Filmregissören Robert Lillhonga har i flera år arbetat med manus och även gjort en pilot till filmen Bad Runners – The Movie. Nu söker produktionsteamet pengar genom så kallad crowdfunding där vem som helst kan vara med och stötta projektet ekonomiskt. Blir det inget projekt får man tillbaka pengarna.

På den amerikanska sajten Kickstarter.com finns nu möjlighet att hjälpa till att delfinansiera filmprojektet. Filmen kommer att spelas in i Sverige med mestadels svenska skådespelare även om språket kommer att vara engelska. 

  • Betala 30 kronor (eller mer) och få med namnet i eftertexten.
  • Betala 90 kronor (eller mer) och få en digital kopia version av filmen och ditt namn med i eftertexten
  • Betala  85000 kronor och bli presenterad som exekutive producent i förtexten, få delta en dag under filminspelningen samt bli inbjudent till premiären.

Regissören och skådespelaren Robert Lillhonga har tidigare gjort prisbelönta långfilmen Hata Göteborg. Robert är även passionerad löpare och har sprungit flera maratonlopp, som snabbast i ASICS Stockholm Marathon på en tid just under tre timmar. 
– Ibland kan seriösa löpare upplevas som jobbiga och till och med skrämma bort nya löpare och andra som inte bryr sig om löpning.
– Folk som tar sig själva på för stort allvar är en av de mest tacksamma sakerna att skämta om - och det är det vi också gör i Bad Runners, säger Robert Lillhonga. 
– Men i grunden kommer det att handla om löpning - världens mest naturliga sport.

Projektet Bad Runners har grott i mer än tre år. Från början var det tänkt att bli en tv-serie, men nu har man bestämt sig att satsa på en långfilm som är tänkt att ha premiär julen 2017.
Totalt handlar det om 3.850.000 kronor som ska in för att projektet ska kunna genomföras. Helsingsborgsbaserade bolaget Storymix och producenten Mattias Sommar kommer att producera filmen.

Pengarna har redan börjat ticka in på Kickstarter.com. Fram till söndagen 4 december kommer det vara möjligt att stödja projektet. Reglerna för Kickstarter.com är dock tuffa. Får man inte in hela summan så blir det ingen crowdfunding och alla som förbundit sig att investera får tillbaka sina pengar. 
Det finns alltså ingen risk att man ger pengar till ett projekt som sedan inte kommer att genomföras. 

Tidsplanen för Bad Runners:
December 2016-februari 2017: manus, casting. 
Mars 2017-maj 2017: produktionsförberedelser.
Juni 2017-augusti 2017: Inspelning.
September 2017-november 2017: Klippning efterbearbeting.
December 2017: Premär.

Ge ditt bidrag och läs mer om svenska filmprojektet Bad Runners