Marans resultat nu officiella

Resultaten från Stockholm Marathon kommer direkt efter målgång. I år fanns de direkt åtkomliga både på Internet och på SMS. En fantastisk service med 99,6 procentig säkerhet direkt. De felande promillerna är korrigerade i den officiella resultatlistan som nu finns ute på Stockholm Marathons hemsida.

Innan resultaten för Stockholm Marathon blir officiella sker en närmast rigorös genomgång. Resultatansvarige Lennart Bresky har tillbringat många timmar framför videoappareten för att kolla av målkameran mot den preliminära resultatlistan.
- Jag har kollat både tid och placering, berättar Lennart Bresky. De få som av någon anledning har sprungit utan chip kan jag få tid och placering för.
Det har bara blivit smärre korrigeringar av resultatlistan. Löpare som tappat sitt chip under loppet finns nu med i resultatlistan liksom de löpare som saknades i den preliminära resultatlistan eftersom chip och nummerlapp ej blivit korrekt registrerade. Sedan är ett tiotal löpare strukna eftersom de inte har genomfört hela loppet.
Totalt är det nu 12 153 fullföljande löpare.
Alla får placeringar efter sina bruttotider, alltså tiden från det att startskottet skjuts till att löparen passerar mållinjen. Den nya tekniken med chiptidtagning ger även möjlighet att ge en nettotid, alltså tiden från det att löparen passerar startlinjen till det att mållinjen passeras. Både bruttotid och nettotid kommer att finnas på diplomen som under juli kommer att skickas ut till alla fullföljande löpare tillsammans med den officiella resultatlistan.
De officiella resultaten från 2003 kommer under sommaren att läggas ner i den unika resultatdatabasen med alla resultaten från alla Stockholm Marathon. I databasen alla tider på alla som någon gång fullföljt Stockholm Marathon.


Till de officiella resultaten.


Resultaten 1979-2002