Se videon från Tjejmilen

Vilken fest och stäming det blev i den 34:e Tjejmilen, Närmare 20000 tjejer sprang lördagens lppp. Se videon och kolla kommentarerna från Tjejmilens Facebook-sida Mycket lovord, men så var det där med trängsel och bajamajor.

Jenny Ageton Ett stort plus för stämningen, uppvärmningen och Alla funktionärer!!! Det tråkiga i loppet är att människor börjar gå redan efter någon km.

Jenny Johansson: Valde själv starta i en startgrupp efter den fart jag förväntas ha. Direkt efter start börjar folk gå, o över hela banan, inte till höger som man gör om man går! Ibland 4 i bredd, eller varför inte mitt i banan! Varför??? Starta i sista grupp.

Frida Ärtan Eriksson Älskar tjejmilen!! Men med tanke på hur många vi är som springer så borde det finnas ännu mera bajjamajor! Köerna slingrar sig ju över hela gärdet och man blev stressad att inte hinna värma upp elr hinna till startfållan i tid. Alla vill ju inte sätta sig i buskarna ;) Annars är banan den mysigaste av alla och stämningen såå bra :)

Ann-Marie Andersson Fd Helldén Jag tycker att funktionärerna runt om banan ska säga till de som går att de ska hålla till höger. Det kanske vore bra att ha tidtagning på alla och att man får en senare starttiden året efter om man inte uppfyller gruppens rek. tid. Fick själv gå förra...Visa mer

Jenny Ageton Ett stort plus för stämningen, uppvärmningen och Alla funktionärer!!! Det tråkiga i loppet är att människor börjar gå redan efter någon km. Vet du med sig att du inte orkar springa eller jogga så starta i senare grupp OCH gå till höger!!! Saknade också fotograferingen och mitt eget fackförbynd Vårdförbundet!!!

Marie-Christine Persson Lika bra arrangerat som vanligt. Det enda jag reagerade över var den vätskekontroll som man valde att lägga på vänster sida av banan där de som springer fort ska hålla till. Stor risk för skador och krockar när de som är lite långsammare ska ta sig från höger till vänster och tillbaka igen. Det blir inte alls samma röra när stationen ligger på högra sidan av banan.

Jenny Jonasson Önskar mer bajamajor. Toklånga köer innan lopp, så väldigt stressigt. 
Jag sprang i gr 5 och många gick i den gruppen redan efter 500 m och det känns inte ok. Funkade inte alls att springa om heller då folk gick i bredd. I övrigt ett väldigt kul o en riktig folkfest!

Liselotte Holm Upplevde att otroligt många gick runt i år. Kul att dom är med men får allt starta i sista gruppen.
Hur kunde dom släppa in folk i startfållan 6A med stavar?
Funktionärer skulle kunna stå med jämna mellanrum med megafon och säga"gående håll till höger".

Eva Lisper Härlig stämning! men skylten om att det bara var 3 km kvar till after run stod alldeles för tidigt. Var flera runt mig som blev besvikna när vi en bra bit senare upptäckte 7 km-skylten. Mentalt rätt jobbigt när man är rätt slut...

Cecilia Svensson Min första tjejmil, suveränt arrangemang och peppande glada funktionärer längs banan, jag har redan anmält mig till nästa år 

Ann-Charlotte Nordblom Jag är helnöjd kanske mera bajamajor och förra året hade intersport ett fotobooth där man kunde ta en bild efter målgång och den saknade jag iår. Även om nu det inte var intersport som var huvudsponsor iår utan sportamore så var det en detalj som jag personligen saknade
Sofie Säterlid Förra året fanns skyltar med "håll till höger om du går", men såg inga sådana nu. Kön till toa gick undan jämfört med tidigare. Saknade fotomöjligheter och fler möjligheter att köpa någon frukt. Tycker att det är konstigt att inte fler butiker, möjligh...Visa mer
GillaVisa fler reaktioner

Ina Nyman Vilken dag... längtar redan till nästa år, anmälde mig å betalade! Men som Jenny skriver här över... SKÄRPNING till er som går, håll till höger (inte mitt i) å gå inte flera i bredd... ta då en senare startgrupp, jag startade i grupp 7 å det måste varit MASSOR som startade i tidigare grupper som valde å gå! Men i det stora hela... JÄTTEBRA ordnat!

Carina Svensson Jag vill tacka alla som har fixat och donat till tjejmilen, ni är guld värda jag har varit med 11 gånger och det är bara så att det är så mycket folk så det är bara att gilla läget att det är lite oredigt på banan man få tänka att alla är så tokiga och duktiga att man gör detta. Bamsekramar till er alla.

Siv Wiberg Förstår inte ???stod i toakö innan start och jag har aldrig kommit fram så fort som denna gång å då hade jag startgrupp 7 så är väldigt nöjd med antalet bajamajor......
Marlén Nilsson Jättekul evenemang men varför startar fun-runlöparna samtidigt som oss med tidtagning? Om man inte bryr sig om tiden kan man ju starta länge bak. Det blir ju några mindre löpare att hålla reda på för oss med tidtagning.

Christina Stenlund Sååååå mycket Tjejmilen ger till min hälsa!!
Kondition
Njutning den bästa av natur och miljö...

Lena Lundström Superkul som vanligt men som andra skrivit, på tok för många som startar i fel grupp och blir bromsklossar för oss som vill springa fortare. Jag startade i grupp 5b och kom ikapp 5 a efter, ja vad som kändes efter bara 500 m. Smått irriterande eftersom jag ville kvala in på en bättre tid för en startgrupp längre fram nästa år, fast tjejmilen är inte rätt plats att göra det å andra sidan,

Ulrika Johansson Vore toppen om uppvärmningen hölls när gruppen kom fram dit. Startade i grupp 5 b, och uppvärmningen var nästan över när vi hade slussats fram till startfållan. Annars vill jag ge en stor eloge till alla funktionärer. Och ett förslag till utmaningen med bajamajor: kanske se över möjligheten att innan start ha separata köer för publik och deltagare. Åska ske det kan flyta på bättre.

Johanna Widoff Så härligt arrangemang och jag ser redan fram emot nästa år!!! Nu vet jag hur det fungerar och eftersom jag vill springa ska jag i tidigare grupp (startade i grupp 3). Många gick huller om buller det var tråkigt att det var svårt att komma fram och hålla ett bra tempo och flyt i löpningen.
Peppen längs vägen var härlig men många skulle behöva påminnas om att hålla till höger tyvärr

Peppen längs vägen var härlig men många skulle behöva påminnas om att hålla till höger tyvärr

Anna-maria Blidner Ohlsson En alltid lika härlig tjejfest och ett toppen arrangemang. Håller med som någon skrev tidigare att de som startar i de senare grupperna nästan inte uppmärksammas alls och att det är som att allt är över trots att många fortfarande springer. Jag tycker att alla stationer runt om självklart skall vara kvar till dess att alla kommit i mål. Annars en härligt event!

Kerstin Säterlid Många klagar på de som går. Jag gick så långt till höger jag kunde komma utan att gå i gräset, döm om min förvåning när det kommer löpande tjejer som kryssar mellan oss som gick långt ut till höger! En del var nästan ute i skogen och sprang, väldigt irriterande måste jag säga! Grr.

Helen Karlsson Synd att det var så dåligt med bajamajor! Jag var i god tid innan min starttid men hann inte gå på toa för kön var så lång!

Elisabeth Larsson Något jag tänker på är att man borde få en sån där fin påse men tom. Sen stationer där man själv får ta det man önskar. Tänker på plåster, tvättmedel mm. Det är så himla fullt i papperskorgarna längs vägen från nummerlappsutdelningen.

Maria Gottberg Bristen på toaletter kändes som ett skämt! Skärpning på den! 
Sen det eviga problemet med folk som startar i fel grupp känns det som att Tjejmilen har dragits med från start.

Caroline Schlein Samuelsson Ett fantastiskt roligt lopp!
Men håller med: lägg vätskekontroller på höger sida och de som ska gå, startar såklart i sista startgruppen. Saknade också fotograf och bättre/fräschare mat-möjligheter. After run; supertrevligt, bra drag! Hade en rolig dag! Återkommer nästa år

Susanne Aspegren Toaletterna var under all kritik. Folk gick ibland 4 i bredd tog ingen hänsyn till att flytta sig för oss som sprang. Som jag sa inledningsvis toaletterna under all kritik där måste dit fler det var många som gick upp i skogen för att göra sina behov, jag var en av dem för kön till toa var för lång.

Ulrica Söder Gjorde min första tjejmil med förberedelser som gjorde att jag bestämde mig för att powerwalka hela loppet. Hade startgrupp 13 men kom iväg först i 14 . Jag som joggade första km och sedan gick hela vägen gick om många många på vägen under mina 86 minuter.
Maj-Lis Norman Bajjamajjor... fungerade bra detta år.. Bara att folk inte såg dem utan stod vid duschen i kö..till de få som fanns där utanför.

Therese Franzén Fd Andersson Tycker det är jättesynd att man inte längre kan parkera på försvarsmaktens parkering bredvid gärdet. Trångt och bökigt att hitta p-plats nu.

Lilian Häggblad Jättebra som vanligt men tyngsta loppet hitills...vet ej om det har med två fästingar att göra....sjuk nu men ska kolla upp
Martina Färén Fd Latva Första loppet för mig och jag startade i sista gruppen. Det tråkiga va att flera stationer redan börjat packa ihop när kom dit .Vi i sista gruppen behöver ju verkligen peppning.

Annelie Augustsson Sprang min 32:a Tjejmil. Lika kul som alltid. Startade i led 4 o ingen trängsel.

Maj-Lis Norman En eloge till alla kvinnor som skiter i att duscha efter loppet.. skulle alla som sprang duscha då skulle vi allt få köa..Tack från mig som duschar

Ann-Britt Bern Hästarna i hagen glömde av att beta, de bara glodde på alla tusen tjejer som sprang förbi deras hage! 

Åsa Nelin Väldigt nöjd med toaletterna. Långa köer men kön var till typ massor av toaletter och gick verkligen undan

Seta Norin Min första med! Det var en fantastisk upplevelse ! Tänker göra det till en god tradition så länge jag orkar och har hälsan.

Lollo Bengtson Tyckte det var alldeles för mkt människor som gick från början till mål. Inte många som höll till höger. Förstörde upplevelsen något. Men väldigt fin natur och efteråt var det mycket trevligt.

Marianne Ulander Min andra slog min tid från förra med 3 minuter känns riktigt kul ska fortsätta springa så länge jag orkar det.
 
Jenny Hammare Hur kul som helst. Men fick lov att jogga i sicksack emellanåt på bägge sidorna då det förekom att folk gick mitt i banan. Ser fram emot nästa år.

Linn Gråhns Håller med! Hur svårt kan de va, håll höger om du ska lunka

Rebecka Norenius Min första tjejmil men absolut inte den sista, är verkligen supernöjd

Annika Svensson Härlig stämning runt banan.
Önskade att vätskekontrollen fanns på båda sidor och att de som väljer att gå håller sig till höger men även de som springer ska hålla sig till vänster! Nu var det riktigt hopplöst att ens försöka sig på att hitta sitt tempo.

Anette Ryberg Kom i mål sämre tid i år på grund av ett ont knä! Men bra stämning!!

Susanne Håkansson Önskar fler bajjermajjor, alldeles för långa köer. Upplevde det som mindre antal än föregående år. Undrar lite varför det var två 7km markeringar? Det var nedbrytande. Annars är det ett jättebra arrangemang, fin bana. Ska anmäla mig till nästa år.

Åsa Sjögren Hansson Tack för ännu en underbar tjejmil min 4 o fler blir de.
Alltid lika trevligt o roligt..
Fortsätt med After Run det va suveränt.

Annalena Asbjörnsen Ett härligt lopp med bara tjejer i blandade åldrar. Det bästa med Tjejmilen att man kan ta det i sin egen takt.

Karin Abrahamsson Håller bara med ovanstående kommentarer om bajamajor och gångare. Jag tycker i övrigt att det är en härlig folkfest, sprang med min fotbollstokiga 17-åring och hon såg sicksackandet dom en utmaning att hitta öppna fria ytor.
Det bästa var ju after run! Ett inslag som gjorde det till en ännu större folkfest.

Ylva Myhrberg mer markeringar om att gå till höger och jag saknar musik peppningen efter vägen nog har det varit mer tidigare år?

Gun-Britt Edvardsson Trevligt och inspirerande lopp men att gå på vänster sida o prata i telefon är inte ok.

Knut Elsi Edlund Sprang mitt 32 lopp i rad ! Jätte kul . Lagom väder . Helt underbart