Szalkai om sin nya roll som chef på RW

Många har med förväntan sett fram emot maj-numret av Runner's World. Inte minst nye chefredaktören Anders Szalkai som nu får chansen att styra innehållet i den tidning som tidigt var inspiration för honom själv. (Se videon här ovan!)
Redan i sitt första nummer har Szalkai gjort förändringar. Omtyckte löpargurun Rune Larsson och trailstjärnan Emelie Forsberg är tillbaka. Ny fast medarbetare är också stjärnkocken Tommy Myllymäki

– Den stora utmaningen är att ge läsning till alla, från nybörjare till de som har läst tidningen under ett antal år – och när jag gick genom  läsarundersökningar så var det många som gärna ville ha tillbaka Rune och Emelie som skribenter.
Med Tommy Myllimäki kompletteras också kostdelen i tidningen.
– Det är jättekul att ha med Tommy som själv är löpare och som kan inspirera med sina rätter som utgår från att det är för löparen och som är väldigt gott.

Torskrygg med citron, vitlöksstekt broccoli samt rostade pumpakärnor står på Myllymäkis meny i majnumret. I det välmatade (!) numret i övrigt får vi på 100-sidor en rik mix av reportage, krönikor och träningsråd.
I en minneskavalkad tackar tidigare chefredaktören Claes Åkeson för sig. Stefan Larsén som haft rollen som chefredaktör mellan Åkeson och Szalkai kommer att vara kvar på tidningen och ha rollen som redaktionschef. 

Anders Szalkai började sin anställnig i mars. Mellan 2010 och 2017  var har han varit anställd på Marathon.se – och Anders kommer att fortsätta att ha ansvar för träningsprogrammen på trana.marathon.se. I sin anställning på Marathon.se har Szalkai även varit ansvarig för löpargruppen TSM-running ett updrag han kommer att fullfölja i gruppens träning fram till Stockholm Halvmarathon.

I sin första ledare i Runner's World skriver Anders Szalkai om sina ambitioner som chefredaktör: 
– Vi på redaktionen kommer förstås att fortsätta utveckla innehållet – men min ambition är att Runner’s World även fortsatt ska ha den mix och den bredd vi har redan i dag.
– Min strävan är att du som läsare – oavsett vilken nivå du springer på – alltid ska hitta ett innehåll som gör tidningen till något att längta efter. Men Runner’s World är mycket mer än dessa tryckta sidor. Vi jobbar hårt för att kunna erbjuda dig ännu mer inspiration, både på webben, i våra sociala kanaler och på nya plattformar – som vi kommer att presentera framöver.