Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Två timmar

Idag blev det inga två timmar, men väl igår "sprängde" jag två timmarsvallen för första gången sedan New York Marathon.
Såg passet som min "långpass avstamp" mot nästa år.
- Siktar på att i snitt öka med 5 minuter per vecka upp till 3 timmar totalt om 12 veckor. Fram tills jag nått 3 timmar blir det troligen bara "lugna långpass", men sen kommer jag att alternera mellan lugnt och långt och lite kortare och fort.
Just igår gick det inte fort, och det hade varit svårt att få till någon högre fart, då Stockholmsmodden gjorde att mycket av kraften som skulle få löpningen framåt gick bakåt. Svor lite inombords där det var som moddigast, men tänkte snabbt på att det är mycket bättre att kunna träna oavsett om träningen blir lite seg än att inte kunna träna alls!! Bra att alltid ha med sig när det inte går så lätt. Skulle man verkligen vilja avstå??
- Pulsmässigt innebär 4.30 farten som jag höll runt 4.15 fart på "fast underlag", så faktiskt ett bra pass.

Kändes idag att det dels var längre än på länge igår, dels att det lite spända och halkande löpsteget gett lite småstela ben. Därför fick jag nöja mig med att föreläsa på TSM, och inte hänga med ut på vinterrundan idag. Tror det hade varit lite för tufft med ett långt pass idag igen.
Kontinuitet över längre period, viktigare än att just nu lägga in långa pass två dagar i rad, även om jag var sugen på att haka. Omöjligt att inte inspireras av att se hela gänget ge sig av i vintervädret.

Bilder som vanligt från Micke; mx-foto.se

Föreläsning kring min träningsfilosofi