32k jobbpaus

Gick upp tidigt, men inte för morgonjogg utan för att komma igång med dagens Tjejmilen program jobb. Håller på och komponerar nya varianter, med input från den feedback jag fått och från lite nya tankar runt upplägget. Hur som helst kommer jag efter ett tag till ett läge där fokusen och energin försvinner, och kommentarerna till passen blir lite för dåligt beskrivande, och då är det läge för paus. Och dagens paus blev på hela 32km, och även om det inte direkt gav lunchkalorier på ”in kontot”, så gav det konstigt nog nya mental energi! Som löpare är det givetvis ett privilegium att ha ett flexibelt jobb, där man styr mycket själv och kan träna sådär mitt på dagen ibland. Det negativa med jobbet är annars när det är så pass flexibelt att man nästan aldrig helt tar ledigt. På flyter ihop, och nära och kära tycker man jobbar jämt. Men det är kul, och jag ska inte klaga, för det blev ju trots allt 32km på pausen.
Passet då? Jo, jag har en aktiv som jag försöker ha ett pass med lite då och då så jag kan se löpningen och inte bara vara ”telefoncoach” och ofta är det just på fredagslunchen jag kör med min ”adept” Lilian Magnusson. Normalt klockar jag lite, och försöker verbalt få till ett bra steg. Faktum är att jag tror alltid det blir en ”liten skärpning” när någon står vid sidan av. Idag stod jag dock inte vid sidan av utan idag agerade jag ”lok”. Startade med 12km jogg ut till Bosön i 4.30-fart, lite snabbt klädbyte, sen 200m banan rullade jag runt 40 varv, som alltså gav 8km på 27,33. (3.26–3.27 fart)
En bra tröskel för egen del. Lilian hakade på två varv i taget och ”rullade runt” 20x400m, med ”ett varvs vila”. På slutet fick hon köra själv, och jag kunde kolla och ropa lite innan det var dags för 12km ”hemtransport”. På hemvägen kändes det att det just var lunchpass. Lite låg, och med lite släpp i steget från snön gled farten upp närmare 5 min per km. Nöjd med passet som helhet, och ny metal energi!!

Övrigt från Bosön, kom en känd skådis som också joggade runt på 200m banan. Hyfsat steg faktiskt, även om det kanske inte var löpträning utan mer uppvärmning. Kom och tänka på en lite kul incident för ganska många år sedan när skådisen var i ropet via en tv-serie som hette Tusenbröder. Det var på den tiden min äldsta dotter var ganska liten och jag gick ibland iväg till ett träningsställe som jag tror då hette Sports Club Odenplan. (idag SATS) Där finns en barnklubb som man kan lämna in barnen på medans man tränar. Bra för att få in pass som man annars inte skulle fått, dåligt för att jag ofta upplevde det som att dottern kom hem med något nytt virus. Hur som helst, denna gång när jag tränat klart skulle jag hämta ut ”mitt barn”, fick jag ett annat….och det var dottern till samma skådespelare som sprang på Bosön idag. Personalen insisterade på att jag var han…och inte jag!
Så nån likhet fanns på den tiden. Kanske ovårdat skägg?
– Så det slog mig idag när han joggade runt, att jag kanske skulle kunna hyra in honom som min ”stand in” på TSM passen när jag inte själv kan komma och vara ledare, eller ännu bättre kanske täcka in två grupper på samma pass!?
Nog om det, viss avlägsen likhet kanske finns, men han har inte min vevande högerarm i löpningen! Och jag har inte hans skådespelarstatus..

Oj, nu svävade jag iväg, det ska ju vara en träningsblogg!
Vad var dagens tips då?! Jo att man faktisk kan köra tillsammans och ha nytta av varandra trots att man inte är på samma nivå för tillfället. Lilian fick en bra rygg på sina 400m intervaller, och kunde ”koppla av mentalt” och fokusera på flyt och steg istället för att dra. Jag fick den lilla press som jag behövde för att hålla en jämn fin fart som är bra på ”tröskellöpning” och även en push att inte tappa tempo när jag började bli trött!!