Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Lågfartsstyrka

Vecka 4 av året 2011 summerades till 121km fördelat på 7 pass.
- Så jag frångick principen med bara längre pass, då det blev ett lugnt 4km med äldsta dottern som veckans bonuspass.
- Men i övrigt var det långa "ett om dan pass" som gällde under veckan och en hel vilodag. Lite fart via ett bandpass, och en tröskel på inaomhusbanan som jag rapporterade om senast.
Avslutade veckan med Team Stockholm Marathonpass med "3.15 gruppen". Lite högre fart på schemat för gruppen än normalt passade mig bra och dessutom fixade foto-Micke till så att rundan blev 4km för lång.
- Så ett riktigt bra 27km pass för egen del. Snittade 4.47, så inom mitt "normala lugna fart och steg spann". Bygger bra grund och jobbar med energiomsättningen. Stämmer bra in på devisen "tid viktare än fart"!!

Så söndaspasset var klart inom mitt naturligt lugna fartspann, lite utanför mitt naturliga fartspann blev de dock för 3 veckor.
Fick inte med det i rapporten då, men konstaterar att oavsett om man springer snabbare eller långsammare än det naturligt lugna fartspannet tar det bra muskulärt.
- Springer jag riktigt fort, känns det ju lite i benen efteråt, och faktum är att det även känns när man "går utanför" åt det långsammare hållet. Jag sprang med "5.00 gruppen", och farten låg runt 7 minuter per km. Jag kan, utan att på minsta vis vilja "glädja 5.00 gruppen" med mer än min närvaro, konstatera att det var årets muskulärt tuffaste pass!! 7.00 farten fick min kropp att upptäcka löpmuskler jag inte trodde jag hade....
Ger det något träningsmässigt då? Svårt att svara på, tiden för utvisa. Men någon form av styrka var det onekligen, och man behöver ju faktiskt inte jobba med kondition och flås på alla pass!! Mentalt gav det positiv energi, och det är ju också värdefullt i träningshelheten!!

Bilder och film från 3.15 gruppen signerat MX-foto Micke!