Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Vinterskavank

Efter 5 riktigt bra veckor träningsmässigt som inledning på 2011, blev sjätte veckan en lite missräkning. Visserligen hade jag planer på att "pulsera" ner träningen under någon vecka nu, då jag av erfarenhet vet att jag i det långa loppet brukar tjäna på att då och då få in en lugnare vecka.
Nu kom dock inte pulseringen riktigt självmant, utan vinterns återkomst gav mig en klassisk halkskada. Halkade till på underliggande is under den "nya snön" som dragit in över Stockholm.
Ena ljumsken och framförallt verkar det som en magmuskel fick sig en bra smäll...
Helvila, och sen körde jag med TSM ändå på söndagen, men "bara" i 5.45 tempo....Sprang med 3.45 gruppen, och samlade ihop 23km.
Kändes ok då, men efter passet var jag om möjligt ännu stelare och "ömmare". Typ "käpp" för att resa mig ur soffan!

Testade liten jogg i Hagaparken idag, men kan konstatera att magen och ljumskarna måste vara med om jag ska kunna hålla ett tempo och en "normal löpning", så det får tyvärr bli lugnt någon dag till.
Det känns dock bättre, så förhoppning är att det "vänt".
- Värme, mjuk stretch ska göra återkomsten snabbare.

Gällande pulseringen som jag ju ändå hade planerat att få, så brukar jag ta bort ett antal pass. Nu i år kör jag ju lite annorlunda med färre men längre pass än tidigare, så tanken var inte direkt att ta bort fler pass men jag skulle växla om och ha bara lugn kvalite och något kortare "bara vara ute och njuta pass".
Så jag får räkna detta som min "nedpulsering" och hoppas kunna pulsera upp igen i slutet av veckan.

För att få lite inspiration i skavanktider, plockade jag fram en gammal film från 1997. Hade ganska stora problem med ryggen på hösten, och sprang Peking marathon i början av oktober.
Precis som nu, fick jag inte ut steget riktigt eftersom ryggen "stoppade". Väl hemma från Peking fick ryggen lite behandlig, kroppen lite vila och helt plötsligt kändes "allt bra igen". Steget flöt i sin "fulla längd", så 8 dagar efter Peking stod jag på startlinjen i Lausanne Marathon och gjorde ett av mina bättre lopp!!
Så det kan ändras fort, om man låter kroppen vila ut ibland!