150 singlar jagar dejt i Midnattsloppet

32000 löpare är anmälda till Midnattsloppet i Stockholm. Bland dem 150 singlar som anmält sig till den nya singelklassen som fått en egen startgrupp. Singlarna har tio kilometer på sig att dejta och mingla.

– Gemensamma intressen är alltid ett bra ställe att börja en relation från. Vi vill göra det lättare för våra deltagare att träffas över deras intresse för löpning och Midnattsloppet, säger Göran Qvarfordt som är VD Midnattsloppet Nordic AB.
I alla de tre Midnattsloppen, Stockholm lördag 19 augusti, Göteborg lördag 26 augusti och Malmö lördag 2 september, finns det i år för första gången en startgrupp för singlar.

Singelgruppen i lördagens lopp startar kl 22.05. De utmärker sig med nummerlappar, något som annars bara eliten har.
– Gillar man att umgås med andra och har ett aktivt liv så är det ett perfekt tillfälle visa det på ett väldigt konkret sätt. För några år sedan vigde vi faktiskt ett par från scen som hade träffats under Midnattsloppet några år tidigare, så vi vet att det funkar” säger Göran Qvarfordt.

En egen fålla och startgrupp, lördagskväll och feststäming är inramningen för dejten.
– Tänk dig att stå öga mot öga med någon som också gillar löpning och få springa tillsammans, vilket perfekt tillfälle att träffa någon, säger Lars-Erik Liljebäck som är pressansvarig för Midnattsloppet.
Men det gäller kanske att vara snabb och redan hitta någon i startfållan. För när startskottet går är det 10 kilometers löpning som väntar och ganska snart lär singlarna vara uppblandade med det övriga fältet. 
– Det finns inget speciellt ordnat för singlarna efter loppet utan de har på sig de tio kilometerna. 
Så det gäller att ta sig tid att prata under loppet. 
– Vad gör du efteråt, ska vi träffas och ta något att dricka? kan ju vara ett bra sätt att gå vidare, tipsar Lars-Erik Liljebäck. 

Totalt med Minimilen, Lilla Midnattsloppet och Glada Midnatttsloppet är 35000 anmälda till Midnattsloppet på Södermalm.Thomas Gylling, sambagrupper, cheerleaders och irländska musiker är några som underhåller längs banan.
Redan klockan börjar 12.30 med Minimilen, där flera tusen barn mellan två och åtta år, springer i ren glädje på Zinkensdamms IP. Det följs upp av årets nyhet: Glada Midnattsloppet - loppet för alla som har en kognitiv funktionsnedsättning.
- Vi vill att ännu fler ska få chansen att springa och delta i festen. Vi öppnar upp och når nya målgrupper som får ta del av den friskvård som Midnattsloppet innebär, säger Henrik Balkander, tävlingsledare för Midnattsloppet i Stockholm.