Bästa pepparna i New York

Minns ni vilken skön publikfest det blev i 2016 års ASICS Stockholm Marathon. Två av dem som var med och skapade stämningen var Natali Ani Arzoumalian och Osanna Scanlan. Deras skylt vann Marathon.se:s tävling om bästa peppet i loppet - en resa för två till New York Marathon.

– Det känns helt fantastiskt att vara när, säger Natali.
Här, det är målet i Central Park, där 50000 maratonlöpare ska springa i mål i New York Marathon. 
Natali och Osanna kommer att se till att det blir lite extra pepp även i New York.
I systrarnas bagage finns material för en peppstation med lite blågul touch. Extra boost specieltl för alla de 600 svenskarna som springer loppet på söndag. 
För de här tjejerna kan heja!
– Det var underbart att se så hur vi gjorde löparna glada löparna, vi blev helt svettiga av alla som ville fylla på energi och slå på våra "Punch for Power"-kuddar, säger Natali.

Juryn för bästa peppet i ASICS Stockholm Marathon hade ett roligt jobb att sortera ut vinnaren. Bidragen kom in via instagram, eller på Facebook men skyltar gjordes även på löpande band i Marathon.se:s välbesökta monter på ASICS Stockholm Marathon Expo.
– Vi var eniga om att utse Natalis och Osannas bidrag till vinnare, säger träningsexperten Anders Szalkai som tillsammans med Marathon.se chefredaktör Torbjörn Sköldefors och Stockholm Marathon Gruppens informatör Kristina Rosenberg granskade bidragen.

Det vinnande bidraget hade allt som en bra peppande station ska ha:

  • Det vänder sig till alla löparna.
  • Humorn finns där.
  • Det är välarbetat och påhittilgt utfört.
  • Punch för Power-kuddarna skapar direkt kontakt med löparna.

–  Direkt när jag såg skylttävlingen så tänkte jag att det här var något för min syster, hon är kreativ och har drömt om att få åka till New York, berättar Natali Ani Arzoumalian. 
– Hon tände till direkt och jag åkte hem till henne och satte igång. Att det blev något med "kick ass" är för att det är det vi brukar säga till varandra när vi springer tävlingar. Guldramen var på väg att slängas och kuddarna hade hon köpt ett gäng på ikea. Det var bara att pyssla ihop