Koskenkorva på gång igen ? vann Startmilen

Peter Koskenkorva gjorde en lyckad comeback när hann klart vann Startmilen som avgjordes i blåsigt och besvärligt väder i Örebro.
I sin första tävling på nära två år noterade Koskenkorva 31.01 på Startmilens nya bana.

I herrklassen bildades nästan omgående en klunga på sex man som höll ihop ett par kilometer. Därefter delades gruppen upp till två grupper med tre man i varje.
När det sedan började vara dags för varvning hade även tätgruppen splittrats genom att Peter Koskenkorva från Hässelby gått loss och sprang sedan resterande del av loppet solo till en klar seger.
På andra halvan av loppet drog Jörgen Johansson Eksjö Södra IK ifrån Mathias Pettersson från Kumla SF Friidrott och blev tvåa och Mathias trea.
Skrev ihop några rader från Startmilen ifall korren i Närke inte hör av
sig:
Peter Koskenkorva är en rutinerad löpare som presterat resultat av landslagsklass på alla distanser från 800 m till maraton. Han har tillhört svenska eliten i 15 år, men han har aldrig tävlat under sådana förhållanden som det rådde i Örebro denna aprillördag.
Det snöade när loppet startade, och det blåste rejält under hela tävlingen:
- Man ville börja gå när man kom in i motvinden, berättar "Kosken".
Segern var ett skönt styrkebesked för Hässelby-löparen som inte tävlat sedan Stockholm Marathon 2001. Efter en hälseneoperation är han nu tillbaka i tävlingssammanhang.
- Det känns bra i hälsenan, men jag har tagit det försiktigt med träningen och inte börjat köra för fullt på intervallträningen ännu.
Peter Koskenkorvas första viktiga tävling i år är terräng-SM som avgörs om två månader.

I damklassen blev det dubbelt IFK Mora i topp genom att Catharina Asph segrade och Annica Wenngren-Andersson blev tvåa och som trea i loppet sprang Åsa Höög Kumla SF Friidrott in.
204 löpare trotsade vädret och genomförde Startmilen.