Mer än 500 långlopp i år!

Det är dags att börja planera årets löparsäsong. I dagarna kommer Svenska Friidrottsförbundets Joggingkalender från tryckeriet med information om de drygt 200 loppen som har godkänts av Svenska Friidrottsförbundet. Lägg till ytterligare 300 lopp som har sanktion av distriksförbunden och långlöpare har mer än 500 lopp att välja bland.

Svenska Friidrottsförbundet fortsätter sin satsning på motionslopp genom att för tredje året i rad ge ut Joggingkalendern. I kalendern finns information om de olika loppen, men även lite bakgrund och fakta om långlopp i Sverige. I år har kalendern också utökats fyra sidor.
- Det är tio procent fler lopp i årets kalender, förklarar Christina Liffner, vice ordförande i Svenska Friidrottsförbundet. En glädjande ökning och ett postivt besked för oss som tycker att sanktion av Svenska Friidrottsförbundet är en kvalitetsmärkning.
Det finns tydliga regler om hur långlopp ska arrangeras, hur tidtagning ska skötas och hur banorna ska mätas. Långloppsarrangörer som har sanktion av Svenska Friidrottsförbundet förbinder sig att följa dessa regler och förbundet arbetar aktivt för att alla långlopp ska hålla hög kvalitet.
Det är oftast de större loppen som har sanktion från Svenska Friidrottsförbundet, men det ordnas ytterligare 300 lopp i Sverige under 2004. Det är de 23 distriktsförbunden som håller koll på de lokala loppen. Svettigast har man det i Skåne och i Västerbotten som är de livaktigaste distrikten med mer än 50 lopp var under året!
Marathon.se samarbetar med Svenska Friidrottsförbundet och kan därför presentera all information om alla svenska lopp 2004 i kalendern.
Joggi
ngkalendern distribueras till samtliga medlemsföreningar i Svenska Friidrottsförbundet, delas ut vid några tidiga lopp, distribueras via Löplabbets butiker och den kan beställas från Friidrottsförbundet.
Skicka ett frankerat kuvert med adress till:
Svenska Friidrottsförbundet
Joggingkalendern
Box 11,
171 18 Solna

Till Joggingkalendern 2004