Mikael Ekvall klar för VM-maran

Mikael Ekvall är klar sommarens VM i maraton som avgörs vid friidrotts-VM i London i augusti.
– Mikael har visat bra form i år och det är jätteroligt han är med i truppen till London i sommar! Det kommer att bli fler uttagningar i maraton på damsidan också, men än är det inte klart vilka vi kommer att ta ut, säger förbundskaptenen Karin Torneklint.

Ett millopp i austrailen och banrekord på åttan i Skatås för några veckor sedan är de lopp som den 27-årige Strömstadslöparen sprungit hittills i år.
–…ja det är nog snarare Mickes tid i Berlin Marathon i höstas och att det inte finns så många som kan konkurrera om de tre möjliga platserna som gjort att vi redan nu har gett klartecken, säger landslagsöledaren Lorenzo Nesi.
Ekvall var bäste europé i Berlin Marathon 2016 med tiden 2.13.16. Personbästa satte han i Frankfurt 2015 med 2.12.07.

Mikael var ordentligt besviken efter att 2016 inte ha blivit uttagen till OS i Rio, men nu har heltidssatsande Ekvall nästan fem månader på sig i förberedelserna för VM-loppet som avgörs 6 augusti. 
Mikael Ekvall blir den fjärde manlige löparen att representera Sverige i ett VM-lopp i maraton på 2000-talet, de tidigare är Anders Szalkai, Mustafa Mohamed och David Nilsson.

På damsidan har Isabellah Andersson, Louise Wiker och Lisa Ring klarat VM-kvalgränsen på 2.39. Fler löpare anses ha chansen att kunna klara kvalgränsen, därför kommer landslagsledningen vänta med uttagningen till i maj.