Så skönt med träningsvärk.

Efter en lång och tuff förkylning så är man åter på banan. Nästan 3 veckor av halsont, snor, näsblod, gult gegg i ögonen och värkande öron är över.
Kommer att åka till Davos på midsommardagen för att förbereda mig för Swiss alpine marathon. Med anledning av detta så var jag igår på Gesundaberget och körde 3 vändor i backen. Tyckte inte att det kändes så märkvärdigt i benen efter passet. Passet var mest ett ”känna på” pass för att se hur kroppen känns efter en sådan lång vila/förkylning.
Idag på morgonen började träningsvärken komma smygande, skönt. När jag skulle gå hem från jobbet var det riktigt påtagligt att man hade plågat benen igår. Riktigt skönt att känna att man har gjort lite nytta dagen innan. Tänk på alla som aldrig får uppleva denna känslan.

Idag så gjorde jag det första passet på över timmen sedan man kom i mål på comrades. Efter en stelt inledning så gick passet riktigt bra. Det hela slutade med 1 timme och 50 min i skiftande terräng.
Jag har fortfarande inte fått min medalj från comrades, men den borde vara på väg. Det kunde ta upp till en månad innan alla kontroller var klara och medaljerna skickas. Måste vara en riktigt värdefull medalj som kommer med posten. Undra om de skickar dem med REK? På frågan om jag kommer att springa comrades 2012 så är svaret JA, om någon nu trodde något annat. Hittade även ett lite youtube klipp från loppet 2010 som kan vara kul att se (totalt 7 delar och detta är del 7). När man ser detta så kanske man förstår hur stort detta loppet är. Skulle nästan kunna säga att comrades är större för Sydafrika än vad vasaloppet är för Sverige. (Undra om man får säga så här när man kommer från Mora….)

Träning framöver kommer att bestå av mycket backe och löpning på stig, alltför att vara bra förberedd till sista helgen i juli.