Läger i Davos

Har varit i Davos på en kanonvecka ur träningssynpunkt (och solbränna synpunkt). Planen var att försöka få ihop lite distans efter förkylningen som jag åkte på efter Sydafrika äventyret. Fick ju till några bra pass även innan jag åkte till Davos med blad annat ett bra backa pass i Gesundaberget. Vi var 14 st löpare som checkade in i 2 lägenheter. Förra året körde vi första dagen ett enkelt pass med 16 km löpning nerför, vilket resulterade i att halva styrkan då fick sådan träningsvärk i låren att de knappt kunde springa på ett par dagar. I år så gjorde vi ett lite annat upplägg, mera backa uppför istället. Detta var ett bra val eftersom att ingen detta året påpekade att de fick grym träningsvärk i låren. Vecka innehöll lite blandade övningar allt ifrån en 4 km tävling runt Davossjön till en topptur till Schwartshorn som är det högsta berget i omgivningen. Vi fick även springa hela Swissalpine banan uppdelat på 2 etapper. Riktigt bra att få prova på den nya banan som arrangörerna kommer att erbjuda i år. En tuff överraskning kommer att möta många av löpare innan Bergün, en extra backe som innebär att man kommer att springa 150 höjdmeter extra i backen upp (Backen är redan nog tuff som den är). Sedan är nerfarten från Keschhütte till Davos ändrad. I år så kommer att använda sig av Sertig Pas som är på höjden 2739 möh, vilket även kommer att bli banans högsta punkt. Förr var den vid Keschhütte som ligger på 2632 möh. Årets banan innehåller lite mindre av den typen av terräng som jag gilla mest, sten. Den nya nerfarten är riktigt besvärlig den första kilometern. Riktigt brant och stora stenar som man nästan får krypa runt för att inte bryta benen. Men efter denna passagen så blir det en riktigt fin stig hela vägen ner till målet. Förr var det mycket lättsprunget på slutet, endast mycket små uppförsbackar de sista 2 milen. I år som kommer det även att vara en hel del tuffa uppförsbackar på slutet. Om man är stum så kan man få betala ett högt pris i dessa backar. Årets bana bjuder alltså på en hel del att tänka på.
Just nu vi i Åre för Haglöfs Åre Extreme Challenge. Ska bli intressant att se den tävlingen på lördag. Ska även passa på att springa upp på Skutan i morgon för att känna på delar av tävlingsbanan som de ska springa.
Måste än en gång rekomendera att ni ska prova på att springa innan frukosten på morgonen nu när det är sommar. Helt underbart att sticka ut vid 6-7 tiden på en runda. Testa!!

Topptur.
Tränings utsikt.
Lunch på träningen.
På toppen på ett av långpassen. Detta passet blev 34 km och en massa stigning.