Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Lugn helg

Den gångna helgen var en relativt lugn helg i tävlingskalendern.

På lördagen avgjorde dock Tömilen/Snöfemman på klassisk löparmark. Nämligen i Stockholm och Lill-jansskogen. Studenterna arrangerade och gjorde det med bravur. Till sin hjälp hade de ett fantastiskt väder. 7-8 plusgrader och sol samt en total avsaknad av snö. En löpares dröm så här i mitten av november med andra ord.

Vad gäller resultaten så var det Spårets dag i löparspåren. Löpare från Spårvägen vann nämligen samtliga klasser. I Snöfemmans dam och herrklass blev det dessutom dubbelsegrar.

I Tömilens herrklass segrade Spårets Tobias Lundgren på 32.14 och i damklassen segrade Cecilia Norrbohm med 38.34. Som segrare i Töfemmans damklass stod Lena Melbäck på 19.03 före klubbkamraten Lisa Forberg på 19.15 och i herrklassen hittade vi eder bloggare på 16.40 före klubbkamraten Niklas Könberg på 17.30.

Mest imponerade Tobias Lundgren då han noterade 32:14 över sina två varv på den kuperade 5km slingan. En tid som enbart överträffats av två av svensk löpnings allra främsta, Henrik Skog och Erik Sjökvist.

Tobias sprang, till synes mkt lätt, ifrån bl a fjolårsvinnaren Henrik Löfås från Uppsala och stabile Lars Södergård från Vallentuna under loppet andra hälft.