Terräng-EM 2011

Terräng-EM som avgjordes på en gräsvarvbana i slovenska Velenje blev en ok tillställning för de få svenkar som blivit ditskickade.

7 svenskar var på plats. 1 manlig senior + de 6 st manliga M22 löpare som utgjorde vårt lag i den klassen. Adil Bouafif blev 31:a i MS och i M22 klassen blev Andreas Åhwall bäste svensk på en 13:e plats. Där placerade sig laget på en 9:onde plats.

För få deltagare helt klart. Inga juniorer och inga kvinnliga seniorer. Illa förbundet, illa. Anders Olsson summerar det hela fint under rubriken "Varför så få deltagare i terräng-EM?" på Hässelby FK's hemsida.

Terräng-EM var annars en klang och jubelföreställning för de brittiska öarna.

Damernas seniorklass vanns av Irlänskan Fionnuala Britton och Stor-Brittanien tog, på de 6 klasser som det tävlades i, hem 12 medaljer varav 6 st guld. Kanske är britterna på väg tillbaka till en ny guldålder?

MS vanns av Belgiens Atelaw Yeshetela Bekele och det mest noterbara i det loppet var nog att 9:e faldige mästaren Sergey Lebid bröt loppet med ett varv kvar. Lebed får således vänta på sin 10:onde seger.