Kistalopp och Finnkamp

I lördags avgjordes den andra upplagan av Kistaloppet. Lite kaxigare än andra lopp.

Löparna bjöds på fina förhållanden för att springa då solen sken och den lite småtrixiga banan inte var regntung som under premiärloppet 2010.

För ovanlighetens skull vann inte Haben Idris. Haben fick nöja sig med en andra plats besegrad av Ababa Tulu. Tulu som enligt obekräftade rykten en gång löpt 10km i 27' trakten. På 3:e plats kom en av TRR löparfavoriter David Nilsson. David har haft det lite struligt under sommaren men verkar var på g nu igen. Glädjande. Följ David via hans blogg: www.lopningforalla.se/index.php/bloggar/varabloggare/davids-blogg

I damklassen segrade Jeri Emeru. Jeri har ju vunnit de flesta lopp hon löpt i sommar och är en spännande löpare. TRR ser fram emot att följa hennes framfart och positiva inverkan för den svenska damlöpningen

Kistaloppet verkar iaf vara här för att stanna och det är bra lopp. Bra arrangemang och omväxlande bana. Jag hoppas det fortsätter växa och blir ett lopp som är gjutet i kalendern för löparna.

Finnkampen avgjordes samtidigt i Helsingfors och på 10 000m fanns ett par svenska glädjeämnen. Tänker framförallt på Adil Boafif's sololöpning till seger på 29.02 och hans klubbkompis Louise Wikers dunderpers i damloppet.

Adils lopp indikerar på att han borde ha kapacitet för ca 28.30 i ett lopp där han slipper göra allt dragjobb själv. hans tid är dessutom den bäste av en svensk på 7år. Louise persade med över en minut ner till 34.26. En bra helg för Hässelbylöparna alltså. TRR gratulerar och följer den vidare framfarten med stort intrese.