På söndag smäller det ordentligt....

..och förhoppningsvis lite på lördag med. Då anordnas nämligen Vintermarathon i Stockholm.

Loppet som är ett av de äldsta marathonloppen i Sverige går detta år på en sexvarvsbana på Norra Djurgården. Loppet har anor som sträcker sig tillbaka till 1963 då den började som Fredrikshofs KM på Marathon. I år är det återigen "Hovet" som arrangerar. Tävlingsledare är löparentusiasten Tommie Nordh och det borgar för ett väl genomfört arrangemang. Se www.vintermarathon.se för mer info.

Vintermarathon i all ära, det är dock på söndag det smäller ordentligt. Då är det dags för marornas mara, NYCM 2011. Det stora svenska hoppet är naturligtvis VM-sjuan Isabellah Andersson. Ska bli intressant att se vad "Bella" kan hitta på i denna typ av lopp. Hon är enligt uppgift bättre tränad nu än i Daegu, då ännu inte återställd helt från skadan i våras, men hon ställs mot ett tufft motstånd (http://beta.marathon.se/bloggar/saintjohn/2011/10/nycm-2011.

I herrloppet blir fighten mellan Emmanuel Mutai(vinnare London 2011), Geoffrey Mutai (vinnare Boston 2011), Gebre Gebremariamä (vinnare NYCM 2010)och med Matthew Kisorio, 58:46 på halvmaran 2011, som en spännande joker.

Sedan är jag mkt spänd på hur det går för en god vän, en person som inte är så känd för allmänheten, men som gör mkt bra grejer för svensk löpning/friidrott i det tysta. Jag pratar givetvis om Axel Lönnqvist aka Nike-Axel aka IMG-Axel och numera STHLM Marathon-Axel.

Bild lånad från www.hskfriidrott.com