Durban bjuder på fuktig värme

Resan till Durban gick bra. Har ju fått hyfsad rutin genom åren att flyga till lopp, och lärt mig vara hyfsat cool och sova på långflygningar. Så jag hörde inget av de barnskrik som några andra i gruppen hörde...sov sött i runt 7 timmar.

Väl framme var det rätt shysst att ta rygg på vår svenska ultrastjärna Jonas Buud, för då slank jag med på hämtningen från flygplatsen til hotellet och sen slank jag med honom ut på en "jogga ur resan" löpning.
- Hade inte med min klocka, men enligt Jonas blev det 7,4 km där vi först sprang "ner" till standen från vårt hotell (tydligen 127 höjdmeter "ner") och sen blev det att jobba sig lugnt tillbaks.
Kändes som temperaturen inledningsvis var perfekt, men när man sprungit en stund och sen i motlutet upp tillbaks till hotellet märkte man på svettningen att det är ganska tuff fuktig värme. Och då är det ändå en "sval" dag idag, där prognoserna säger soligare och varmare på söndag....men bara ställa in sig på att gilla sol och värme och det gör jag :)

Lite svettig efter "klättringen" tillbaks till hotellet från strandpromenaden..

Efter joggen var det lite lunch, för även om den riktiga laddningen inte startat var det skönt med "riktig mat". Varken jag eller Jonas körde med något "eget" på resan utan körde vanliga flyplansmaten.

Lite efter oss, anlände några svensklöpare till...

så här kan ni hitta ett fel :) Tre bra ultralöpare och en motions wannabe.
Kajsa, VM 2:a på 100 km (7.20), Fritjof 6:a på VM på 100 km (6.42) och sen regerande världsmästaren Buud på 100 km.

- Så även här slank jag med i Nedbank Teamet. Inte för att jag platsar där direkt...men skönt att kunna hänga med dom rutinerade nu fram till söndag.
Nu ska vi äta igen, så jag ska prata lite taktik...och återkommer här om jag blir något klokare efter det hur jag ska klara av 89 km på bästa sätt!

hörs vidare här
/Szalkai