Hur länge ska man vila?

Nu har det gått 9 dagar sedan ASICS Stockholm Marathon, och det har som vanligt varit full fart; med mycket löpning men inte så mycket egen löpning faktiskt. Lydde mina egna råd och promenerade lite dagen efter maran och sen var jag ganska aktiv utan att ”träna” de två dagarna som följde efter förutom ett kort joggpass.
– Sen fick jag inbjudan till lunchpass på onsdagen (4 dagar efter loppet)....

Uppvärmningen var ok, men sen drogs jag med för att testa av lite intervaller, men kände direkt att det inte var någon bra idé så jag slog av på farten och kollade när dom andra sprang på….Både DR C och Neski körde på bra. Mot Sthlm10 och Söder runt!

Positivt att jag inte tvingade mig till något dumt och pressat. Positivt också att motivationen var så pass bra att jag hade kunnat kört igång om bara kroppen var med…

Sen var det ju det här med mycket löpning, för efter avslutad höst/vinter/vår träning med TSM i samband med maran (ja; vi har avslutningen kvar där..) drog sommarträningen igång på torsdagen. Först ledarträff tidigare i veckan med ”min” fantastiska ledarstab, och därefter var det inspirerande att träffa många bekanta ansikten men också många nya som ska hänga på i sommar.


Vi rivstartade med ett testlopp på 5-7,5 km; där några med maratonben nöjde sig med 2,5 km. Jag nöjde mig med att jogga till/från testloppet så för mig blev det lagom.

Härligt väder att dra igång sommarträningen. "2.00-grp" redo att ge sig iväg på 5 km testlopp!

När jag efter träningen packade ihop allt på GIH där vi tränar från lyckades jag tappa ett bord på min fot; så det gav en signal om att jag borde ta det lugnt några dagar till….
Trodde ett tag att det var något trasigt, men när väl blödningen gett sig iväg i foten kändes det bättre. Samtidigt ledde detta in mig på att lyda mina egna råd; det vill säga 9-10 dagar med riktigt lugn träning och inga långa pass efter en mara..... 
Det tycker jag funkat bäst för mig, sett ur ett längre perspektiv. Ibland har jag startat upp snabbare, men det har efter analys efter 40 bra maror inte gjort att jag snabbare varit bra igång, utan snarare att det sett till ett längre perspektiv tagit längre tid än om jag tagit det lugnt 9-10 dagar.
Så nu har jag gjort rätt; men imorgon har jag bestämt att foten ska vara bra, och då har jag tagit mina 10 lugna dar och jag vill köra igång igen....så någon lättare fart blir det imorgon och därtill 2 pass där jag ska vara ledare..Här hamnar man om man slaravat med löpstyrkan :), till mitt försvar är att jag sprungit 69 km och är påväg in i en riktig svacka. Borde jobbat med; blicken upp, postivt tänkande. Det är BARA 20 km kvar. Det är ju ingenting.
Växla steget, koppla in glömda muskler som nu kan få jobba när dom andra inte pallar längre!


För egen del blir det att jobba upp löpstyrkan och farten igen!
- Så det kommer fortsätta komma lite rapporter här även om det är något nytt lopp på gång än....
Mer det kan man ju ändra på :)

//Szalkai