Inspiration från andra löpare

I söndags (15 maj) var det provlöpning av ASICS Stockholm Marathons "långa varv". Vi hade lagt provlöpningen så att den ingick i TSM Runnings längsta långpass innan maran. För min del innebar det en lång "jobbdag" där det var endel fix innan och efter provlöpningen/TSM passet, så lägligt plockade jag personligen ut en hel vilodag. 
Men även om jag inte sprang själv, var det mycket löpning med stor dos inspiration!Innan start för passet var det ledarsamling, och där passade vi på att gratulera Fredrik Elinder som blivit 50 år. Fredrik är en av ledarna som varit med riktigt många år. De flesta ledarna har varit med som ledare i TSM många år, och det ger en oerhörd trygghet i att allt kommer fungera på passen. De nya ledarna får hjälp in i rollen som coach av de andra ledarna och det är ett riktigt samtrimmat gäng. Så för mig är ledarsamlingen mest en liten avstäm; för sen sköter coacherna allt!! 

Efter ledarsamling var det ut på Stadion och kicka igång passet/provlöpningen. Det går inte annat än att inspireras;

Runt 650 förväntasfulla löpare stod och väntade på att få sticka iväg. Man kan inte annat än motiveras av gruppen, så även om det inte blev någon egen löpning på detta pass, gav det mycket löpinspiration. Grym känsla att se de 9 maratonfartgrupperna, och halvmaratongruppen springa iväg från Stadion. Inga sura miner trots lite tight om toaletter och att regnet började falla lagom till start.3.15 gruppen tuffar på i ett exemplariskt led, med "2 och 2" som är TSM Runnings koncept för att att springa säkert och för att ta hänsyn till övriga trafikanter.Jag gjorde en liten avstickare under passet till Södermälarstrand där vi hade vätskekontroll denna söndag, och såg att det flöt på bra. Löparna fick testa på marans sportdryck Maxim, och det verkade vara uppskattat!
 

Tillbaks till Stadion hade mina medhjälpare denna dag riggat vätske och energistationen som mötte löparna efter att man klarat av "långa maravarvet". 26 km.

Det går inte undvika få inspiration här också, när man såg alla "glada" grupperna komma in på Stadion. För många räckte 26 km bra denna dag, men TSM Running ledarna erbjöd också ett "tillägg", så att alla träningsgrupperna som siktar mot maran samlade ihop mellan 30 (blev visst 31...) till 38 km. Ett mycket bra pass, och löparna rapporterade att även om vädret kanske var lite kallt för vätskelangarna så var det riktigt bra långpassväder. Det stora regnet uteblev och även om det var blåsigt, var det en bra dag för provlöpning och långpass; där jag själv kunde ta med mig alla provlöpares energi in i min egen kommande träningsvecka.

Mer om min egen träningsvecka kommer här i veckan, för nu börjar mitt närliggande mål Comrades Marathon verkligen närma sig med stormsteg.

//Szalkai